Sreda, 19/10 - Fudbal, Belgija, Pro Liga
19/10Union Sen-Žil vs GentUkupno pogodaka - domaćin - iznad/ispodtip: Više 1.50
7 / 10 Ulog
17/10/2022 17:14
Vicešampion Belgije je u sjajnoj formi i smanjuje zaostatak za vodećima. Utakmica protiv Genta u vanrednom kolu Župiler lige igra se u sredu u 18.30.
Rojal Union

Početak sezone bio je jako loš za tim koji je bio pravi hit prethodne i za koji je pravo čudo kako se nije okitio titulom šampiona. Imali su ogromnu prednost, koju su ispustili tek u plej-ofu, pa je trofej ostao u vitrinama Klub Briža. Pokušali su preko kvalifikacija da uđu u Ligu šampiona, ali ih je eliminisao škotski Rendžers. Za utehu je došao plasman u Ligu Evrope, premijerni za njih, u kojoj su se odlično snašli. Posle tri pobede na početku, protiv Union Berlina, Malmea i Brage, usledio je remi sa Portugalcima, čime su prekinuli niz od pet uzastopnih pobeda u oba takmičenja. Ipak, i taj remi dovoljan je, da već sada, znaju da će i na proleće igrati u Evropi. U domaćem prvenstvu su vezali četiri pobede, a posebno je bila ubedljiva ona u subotu kada su u Ostendeu slavili sa 6:1.

Gent

I Gent igra u Evropi, oni su ponovo u Ligi konferencija, a učinak im je dosta slabiji nego Rojal Uniona. U prva dva kola osvojili su četiri boda u duelima sa Moldeom i Šamrokom, ali su u dvomeču sa švedskim Đurgardenom ostali kratkih rukava i za sedam dana dva puta su poraženi. Šanse za jedno od prva dva mesta nisu izgubili, ali im neće biti lako da se domognu makar drugog. Što se Župiler lige tiče Gent je trenutno na 6. mestu, imaju 20 osvojenih bodova iz 12 kola, ali i solidan zaostatak za vodećim Genkom od čak 11 bodova. Igraju dosta promenjivo, posle dva uzastopna poraza, od Genka i Serkl Briža, što je bilo veliko iznenađenje, uspeli su da vežu dva trijumfa, u duelima sa Eupenom i Mehelenom, uz čak sedma datih golova, dok im se mreža nije nijednom zatresla.

Predlog

Prošle sezone prvi put su se sudarile ove dve ekipe. Nije to čudo, Rojal Union je tek tada kročio u elitu i malo je nedostajalo da odmah postane šampiona. U ta dva meča jednom je tim iz Brisela slavio sa 2:0, dok je u drugom susret okončan bez golova. Nekako nam se čini da oba tima sada igraju mnogo otvorenije i sa više golova, pa se i naš predlog odnosi na golove. Očekujemo da Rojal Union bar dva puta pogodi mrežu Genta, a za T12+ koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 2.05.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.