Četvrtak, 20/10 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
20/10Žalgiris Kaunas vs FC BarcelonaUkupno pogodaka - gost - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Manje 73.50
9 / 10 Ulog
19/10/2022 10:49
Litvanci su pobedili prvi put u trećem kolu i sa više samopouzdanja dočekuju Katalonce. Utakmica u Kaunasu igra se u četvrtak u 19 časova.
Žalgiris

Jedini litvanski predstavnik u Evroligi ima jednu pobedu i dva poraza u prva tri kola nove sezone. Možda su mogli da imaju i dva trijumfa, u prvom kolu izgubili su u Tel Avivu od Makabija sa poenom razlike. U Pireju nisu imali ozbiljnije šanse protiv OLimpijakosa, ali su na prvom meču pred svojim navijačima upislai trijumf. Dočekali su Virtus, izgledalo je da im se smeši novi poraz, ali je \'\'Zelena šuma\'\' odlično odigrala finiš i na kraju slavila. U tome su im pomogli i gosti svojim greškama. Najzapaženiji igrač Žalgirisa u ove tri utakmice je Ignas Brazdejkis. Najviše poena ubacio je protiv Olimpijakosa, čak 21, ali je sa 14 koševa bio najefikasniji i protiv Virtusa.Odličan je bio i novo pojačanje Kinan Evans. Dvocifren je u proseku, na prva tri meča, i Letonac Smits.

Barselona

Katalonci se dosta muče na početku sezone, ali to nije iznenađenje s obzirom da ne mogu da računaju na najboljeg igrača Nikolu Mirotića. Naturalizovani Crnogorac će zbog povrede propustiti veći deo sezone, pa je na Jasikevičijusu da njegov učinak nadomesti raspoređivanjem poena na ostale košarkaše. Doživela je Barselona mnogo promena u toku leta, ekipa je, čini nam se, još iskusnija nego što je bila. Stigla su dvojica Čeha, Veseli i Satoranski, Da Silva iz Albe, Niola Kalinić iz Zvezde, a i slovenački reprezentativac Tobi. Na početku sezone najkonstantniji je Argentinac Laprovitola, ali su odlični i Šanli i Abrines, naravno uz novajlije. Barsa je krenula neočekivanim porazom u Blau Grani od Olimpijakosa, ali su onda dobili \'\'večiti\'\' derbi protiv Reala, kao i utakmicu sa Bajernom u Minhenu. Na drugom uzastopnom gostovanju, u samo dva dana, traže novi trijumf.

Predlog

Barselona ima jači tim od Žalgirisa, i to nije sporno. Međutim, Litvanci su sasvim drugi tim kada igraju pred svojim navijačima i kada gostuju. Protiv Virtusa su, uz dosta sreće, upisali trijumf, i sigurno da će biti rasterećeniji protiv velikog rivala iz Katalonije. Očekujemo tvrd meč, sada i Barsa igra bolju odbranu, a na dve prethodne utakmice primila je po 73 poena. Smatramo da neće ni sada da primi više, pa je naš predlog domaćin daje manje od 73,5 koševa. Za ovaj tip koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.85.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.