Petak, 21/10 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
21/10Baskonia Vitoria-Gasteiz vs Olympiakos Piraeus1X2tip: 2
8 / 10 Ulog
20/10/2022 19:04
Ovo je derbi kola iz prostog razloga jer oba tima imaju maksimalan uččinak iz prva tri kola. Meč u Vitoriji igra se u petak u 20.30.
Baskonija

Baskijski tim je pomalo iznenađujuće ostavrio sve tri pobede u prva tri kola novog izdanja Evrolige. Možda razlog leži u činjenici da još nisu napuštali Španiju, pa su posle gostovanju u Valensiji igrali dva puta na svom parketu protiv beogradskih rivala Partizana i Crvene zvezde. Ni sada ne putuju, ostaju u Vitoriji, a u goste im stiže grčki Olimpijakos. Najveći problem Baskonija je imala protiv Partizana, u tom meču je bila u izgubljenoj situaciji, ali je Hauard trojkom u poslednjoj sekundi izborio produžetak za svoj tim i kasniji trijufm. Upravo je omaleni plejmejker, koji je stigao iz Denver Nagetsa, bio najbolji pojedinac do sada u redovima tima iz Vitorije. Partizanu je ubacio 33 poena, a protiv Zvezde je ubacio tri manje. Protiv crveno-belih dvocifreni su bili i Dešon Tomas i Vanja Marinković.

Olimpijakos

Svaka čast Pirejcima na urađenom u prva tri kola. Uspeli su da pobede i Barselonu i Real u gostima, dok su najlakši posao imali sa Žalgirisom u Atini. Olimpijakos je najviše pokazao na početku Evrolige i samo postoji bojazan da nisu prerano ušli u formu. Predvodnik ovog tima i dalje je odlični bugarski krilni košarkaš Saša Vezenkov. On je u prva tri kola postizao u proseku 22 poena, prvo 20 u Blau Grani, pa po 23 protiv Žalgirisa i Reala. Ali nisu samo poeni u pitanju, Vezenkov je prosečno hvatao 11 lopti po meču i gotovo je sigurno da će biti najbolji igrač oktobra u Evroligi. Ima Olimpijakos još aduta, iskusne plejmejkere Slukasa i Volkapa, Mekisika, Bolombaja i visokog Mustafu Fala. Trener Barcokas još čeka povratak povređenog Papanikolaua i tada će Pirejci biti još opasniji.

Predlog

Svakako da su oba tima prijatno izenandila, a takav utisak neće se promeniti ni posle ovog kola čak ni za poraženi tim. Pobednik ostaje na vrhu, a za goste bi to bio ogroman dobitak jer su već pregrmeli tri gostovanja u Španiji. Videćemo kako će Baskonija izgledati kad ode u goste, a protiv Partizana videle su se i određene slabosti, koje će Olimpijakos sigurno iskoristiti ukoliko im se šansa ukaže.Naš predlog je dvojka, a za nju se u kladionici CircusBet dobija koeficijent 1.57.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.