Ponedeljak, 24/10 - Fudbal, Italija, Serija A
24/10Kremoneze vs SampdorijaDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
23/10/2022 15:05
I jedni i drugi su se namučili u Kupu i pitanje koliko imaju snage pred ovaj važan okršaj. Meč u Kremoni igra se u ponedeljak u 18.30.
Kremoneze

Debitant u elitnom rangu nije se najbolje snašao u prvoj trećini prvenstva. Kremoneze još uvek nema pobedu u Seriji A, a do sada je osvojio samo četiri boda. Zanimljivo je da su tri doneli sa strane, dok su na svom terenu samo jednom remizirali i tri puta izgubili. Imali su neke neočekivane uspehe, poput remija u Bergamu sa Atalantom, ali ubedljive poraze od Napolija i Lacija u Kremoni. Najbitnije od svega je da najzad nekog pobede i krenu da napuštaju zonu ispadanja u kojoj su bukvalno od starta sezone. Između dva prvenstvena kola igrali su meč u kupu, a ni tu nisu uspeli da slave posle 90 minuta protiv Modene, već im je trebalo dodatnih 30. Meč sa Sampom je veoma važan, ovo je derbi začelja i poraženi će imati velikih problema u nastavku sezone.

Sampdorija

Đenovljani su morali da se odluče na radikalan korak zbog katastrofalnog starta sezone i došlo je do promene trenera. Klupa je poverena Dejanu Stankoviću, doskorašnjem treneru Crbvene zvezde, i nekadašnjem igračkom asu Sampdorije. Posle ispadanja Đenove pojavila se opasnost da čuvena italijanska luka ostane i bez drugog prvoligaša pošto je Sampdorija nakon deset kola na poslednjem mestu. Đenovljani imaju samo tri remija i čak 7 poaraza, a na prvi trijumf još čekaju. Od dolaska Stankovića Sampa jeigrala nerešeno u Bolonji na Renato Dalari, a onda je golom iz penala poražena od Rome. Tako je Stanković prvi poraz kao trener u Seriji A doživeo od svog nekadašnjeg učitelja Žozea Murinja. I oni su igrali utakmicu u Kupu, posle 90 minuta bilo je 1:1, pa 2:2 posle produžetaka sa Askolijem, ali je Sampdorija pobedila posle penala.

Predlog

Dva tima koja se naaze na dva poslednja mesta jedini su bez pobede u dosadašnjih deset kola. Bodovi iz ovog duela vrede dvostruko i pobednik će biti u mnogo boljoj poziciji. Remi ne bi zadovoljio nikog, pa timovi moraju da zaigraju otvoreno i na pobedu. Naš predlog je igra gol-gol, a koeficijent za nju je 1.70 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.