Četvrtak, 27/10 - Fudbal, Međunarodni, Uefa Europa Conference League
27/10Bazel vs Žalgiris1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
25/10/2022 13:43
Švajcarski tim bio je veliki favorit u ovoj grupi ali još nije obezbedio plasman u dalje takmičenje. Utakmica sa Žalgirisom igra se u četvrtak u 21 čas.
Bazel

Posle dve starte pobede nad Žalgrisom i Pjunikom izgledalo je da će se bazel prošetati kroz ovu grupu. Međutim, neće biti baš tako lako. Za to je zaslužan Slovan iz Bratislave koji je pobedio Bazel na Sent Jakobu, a onda odigrao nerešeno sa Švajcarcima u Bratislavi. Taj meč u glavnom gradu Slovačke bio je prava poslastica za sve ljubitelje fudbala, završen je rezultatom 3:3 posle nekoliko preokreta. Trenutno Bazel ima sedam bodova na vrhu tabele ove grupe, slede Pjunik sa 6, Slovan sa 5 i Žalgiris sa 4 boda. Sva četiri tima imaju svoju šansu za jedno od dva prva mesta, a mnogo toga biće jasnije posle ovog kola, ili će se situacija, moguće je, dodatno zakomplikovati.

Žalgiris

Samim plasmanom u grupnu fazu nekog takmičenja šampion Litvanije je ispunio svoj cilj Imali su naporne kvalifikacije, nisu uspeli da se domognu ni Lige šampiona ni Lige Evrope, ali je za njih igranje u Ligi konferencija puna kapa. U prva dva kola uzeli su samo jedan bod, a nisu postigli ni gol. U Bratislavi su odigrali 0:0, dok su na svom terenu minimalnim rezultatom poraženi od Bazela. U dvomeču sa Pjunikom upisali su pobedu i poraz. Problem je što su u Jermeniji izgubili sa dva gola razlike, a na svom terenu pobedili sa jednim, pa u slučaju istog broja bodova sa Pjunikom Jermeni će biti ispred njih. U litvanskoj ligi Žalgiris je već obezbedio novu titulu pa će preostali deo sezone do početka Mundijala posvetiti preostalim utakmicama u Ligi konferencija, a posle Bazela sledi im meč sa Slovanom na domaćem terenu.

Predlog

Bazel je kvalitetniji tim od Žalgirisa a to je pokazao i u prvom odmeravanju snaga između ove dve ekipe. Da su u usponu forme fudbaleri sa Sent Jakoba pokazali su u nedelju kada su lako pobedili Vintertur na svom terenu. Pobeda u ovom meču donosi proleće u Evropi i ne verujemo da će propustiti takvu priliku. Naš predlog je jedinica a za nju se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent koji iznosi 1.40.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.