Četvrtak, 27/10 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
27/10Olympiakos Piraeus vs AS Monaco1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
25/10/2022 16:47
Pirejci su uz Fener jedini maksimalni posle četiri odigrana kola, ali ni \'\'Kneževi\'\' nisu loše startovali. Prva utakmica 5. kola Evrolige igra se u četvrtak u 18.45.
Olimpijakos

Fantastične rezultate beleži atinski tim na početku sezone. Ne samo da su maksimalni posle četiri kola u Evroligi, već su osvojili Super kupu Grčke, pobedivši večitog rivala Panatinaikos, a u prvenstvu su startovali sa tri pobede. Kada se pogleda spisak rivala koje su pobedili u Evroligi, utisak je još pozitivniji. U gostima su tri puta slavili u Španiji, protiv Barselone, Reala i Baskonije, dok su u jedinom meču u dvorini \'\'Mira i prijateljstva\'\' pobedili litvanski Žalgiris. Košarka jeste kolektivni sport ali je učinak jednog košarkaša na početku sezone vredan pomena. Bugarski reprezentativac Saša Vezenkov je na prve četiri utakmice u Evroligi postizao prosečno 23 poena uz 10 skokova po meču. To je fantastična statistika koju je retko ko ikad imao. Videćemo do kada će moći da vuče Pirejce, a treba očekivati još veću podršku od Slukasa, Volkapa, Mekisika, Larencakisa, Fala, Bolomboja i ostalih.

Monako

Sastav koji Saša Obradović ima na rspolaganju spreman je za fajnal-for. Niko to ne spori, ali je na srpskom stručnjaku težak zadatak da uklopi nekolicinu odličnih individualaca u skladan kolektiv. Majk Džejms je i dalje tu i ponovo je perjanica ekipe, ali je Monako doveo još dvojicu \'\'ubica koševa\'\', Džordana Lojda i Elija Okoba. Ipak, posle četiri kola Džejms je daleko odmakao u statističkim parametrima u odnosu na ostalu dvojicu. Postiže skoro 22 koša po meču, Okobo je na 11 prosečno, a Lojd tek nešto više od 8 poena. Nisu samo ova trojica snaga tima iz Kneževine. Moramo da istaknemo i Brauna, Hola, Moermana, Dijaloa... U prva četiri kola Monao ima tri pobede i jedan poraz. Pobedili su Virtus u Bolonji, onda Anadolu Efes na svom parketu posle produžetka, ali su u trećem kolu poraženi u Tel Avivu od Makabija. U duplom kolu prošle sedmice savladali su Panatinaikos u gostima.

Predlog

Monako je već pobedio u glavnm gradu Grčke prošle sedmice, ali ga sada očekuje mnogo ozbiljni zadatak. Nije ni Panatinaikos \'\'mačiji kašalj\'\', ali ono što Olimpijakos prikazuje na startu sezone je dimenzija više. Posle ovakvih izdanja atmosfera će biti paklena i Džejmsu i ostalima neće biti lako. Podsetimo još da su ova dva tima igrala u četvrtfinalu prošle sezone a da je na fajnal-for prošao Olimpijakos posle neverovatne serije. Ništa manje ne očekujemo ni sada, a predlažemo vam pobedu domaćina. Za jedinicu se u kaldionici Mozzartbet dobija koeficijent 1.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.