Petak, 28/10 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
28/10Anadolu Efes vs FenerbahçeUkupno pogodaka - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Manje 158.50
7 / 10 Ulog
25/10/2022 17:42
Več drugi put se sastaju dva najbolja turska tima ove sezone, pošto su već igrali u Super kupu svoje zemlje. Meč 5. kola Evrolige igra se u petak u 19.30.
Anadolu Efes

Ne mogu u evropskom šampionu biti zadovoljni startom sezone. Jesu osvojili Super kup, pobedivši upravo Fenerbahče, šrvaka Turske u prethodnoj sezoni, ali su poraženi već dva puta u Evroligi i dva puta u turskom prvenstvu. U elitnom takmičenju su poraženi posle dve neizvesne završnice, prvo u Monte Karlu posle produžetka, a onda i neočekivano od Valensije na svom parketu. Imaju i dve pobede, protiv Crvene zvezde u prvom kolu i Albe u četvrtom. U domaćem prvesntvu izgubili su od Galatasaraja i Burse. Na početku sezone najviše je pokazalo letošnje pojačanje iz CSKA Vil Klajburn, koji najveću podršku ima od Vasilija Micića. Još uvek je van parketa Šejn Larkin, koji se povredio još na Evrobasketu. Veći učinak očekuje se od Boboe, ali i novajlije Ante Žižića, koji je letos stigao iz Makabija.

Fenerbahče

Uz ekipu Olimpijakosa Fenerbahče je jedini tim u Evroligi koji ima sve pobede u prva četiri kola. Za razliku od Pirejaca oni su ipak jednom poraženi, a bilo je to u prvom zvaničnom meču kada ih je Efes pobedio u Super kupu. Nakon toga je tim novog trenera Itudisa samo pobeđivalo, kako u domaćem prvenstvu tako i u Evroligi. U prva četiri kola elitnog takmičenja Fener je gostovao samo u prvom kolu kada je slavio u Minhenu protiv bajerna. Na naredna tri meča igrali su na svom parketu i slavili su protiv Makabija, Asvela i Valnesije, s tim da su samo protiv Španaca imali problema. Mnogo je novih igrača u timu, pre svih tu su Skoti Vilbekin, Nik Kalates, Džekiri, Edvards, Motli, ali nema više Veselog, De koloa i mnogih drugih.

Predlog

Očekujemo odličnu utakmicu i neuzvesnu završnicu u Istanbulu. U prvom odmeravanju snaga Ergin Ataman je nadmudrio Dimitrisa Itudisa i videćemo ko će u drugom odmeravanju snaga biti uspešniji. U prvom meču palo je malo poena, svega 133, pa ne verujemo ni da će ih sada biti mnogo. Granica je ponuđena na 158,5 poena ukupno, a za manje od tog broja koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 1.90.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.