Subota, 29/10 - Fudbal, Engleska, Premijer liga
29/10Brajton vs Čelsi1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
26/10/2022 15:54
Poter će prvi put voditi svoj novi tim protiv doskorašnjeg, ali to je samo jedan razlog zašto će meč u najpoznatijem engleskom letovalištu biti zanimljiv. Utakmica u Brajtonu igra se u subotu u 16 časova.
Brajton

Nije bilo realno da trener koji postiže takve rezultate sa jednim malim timom u Premijer ligi ostane zauvek na klupi tog tima. Tako je bilo i sa Gremom Poterom. On je do Brajtona stigao zaobilaznim putem preko švedskog Estersunda sa kojim je činio čuda i prošao grupu u Ligi Evrope, a onda je sa \'\'Galebovima\'\' uzimao skalpove velikih engleskih ekipa. I ovu sezonu je započeo odlično, Brajton je bio u samom vrhu Premijer lige, ali je pred meča sa Liverpulom na Enfildu otišao u Čelsi. Brajton je remizirao sa Liverpulom, ali je nakon toga ušao u krizu i u naredna četiri meča uzeo je samo bod. Odrazilo se to i na položaj na tabeli, sada su na 9. mestu sa 15 bodova, podjednako udaljeni, kako od vrha, tako i od dna tabele. Prošle sedmice su izgubili na Etihadu od Sitija sa 3:1, ali su bar postigli gol nakon tri meča bez pogotka.

Čelsi

Neće Poteru biti lako kada izađe na teren na Ameksu i krene ka klupi za gostujući tim. Obično je stajao ispred klupe na koji je pisalo Ddomaći, a sada će morati meč da prati sa neuobičajenog mesta za njega. Ne sumnjamo da će ga navijači toplo pozdraviti, ali će navijati protiv njega i njegovog novog tima. Poter je odlično započeo karijeru na klupi Čelsija, još uvek je bez poraza sa \'\'Plavcima\'\', ali je u dva prethodna kola ostajao bez pobede. Dogodilo se to prvo u malom londonskom derbiju sa Brentfordom, a onda i sa Mančester junajtedom na Stamford Bridžu. U tom meču su bez pobede ostali zbog gola Kazemira u poslednjim sekundama nadoknade. Pre tog gola Kepa Arizabalaga, koga je POter vratio na gol, nije primio pogodak punih devet sati. U utorak je Čelsi slavio u Salcburgu i tako obezbedio plasman u nokaut fazu Lige šampiona.

Predlog

Čelsi je u odličnoj formi, odbrana deluje granitno, a Kepa čini čuda. Brajton retko daje golove pa smatramo da će teško zatresti mrežu \'\'Plavaca\'\'. Poter zna odakle mu preti opasnost i sigurno je da će zatvoriti \'\'Galebove\'\'. Verujemo u pobedu gostiju za koju se u kladionici CircusBet dobija koeficijent koji iznosi 2.45.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.