Subota, 29/10 - Fudbal, Nemačka, Bundesliga
29/10RB Lajpcig vs Bajer LeverkuzenUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Više 2.50
9 / 10 Ulog
27/10/2022 08:48
Dva nemačka predstavnika igrala su pre par dana protiv madridskih kluova i sasvim dobro prošli. U Bundesligi ne mogu biti zadovoljni učinkom i pokušaće da poprave utisak u međusobnom duelu koji je na programu u subotu u 15.30.
RB Lajpcig

\'\'Bikovi\'\' su naneli prvi ovosezonski poraz aktuelnom šampionu Evrope Realu u 5. kolu Lige šampiona. Pobedom od 3:2 nad madridskim klubom Lajpcig je stigao blizu plasmana u osminu finala, ali mu za to treba makar bod protiv Šahtjora u poslednjem kolu. Taj meč igraće se u Poljskoj, pa možemo reći da Nemci imaju sasvim realne izglede da se nađu među 16 najboljih. U Bundesligi je Lajpcig bez poraza na poslednje četiri utakmice, imaju dve pobede i dva remija, a u prošlom kolu igrali su 3:3 u Augzburgu, mada su gubili sa 3:0. Sigurni smo da je i taj meč doprineo povećanju samopouzdanja pred duel sa \'\'kraljevskim\'\' klubom i, u neku ruku, zaslužan za pobedu. Lajpcig je još daleko od vrha tabele, na 8. su mestu, ali nemaju veliki bodovni zaostatak za vodećim Union Berlinom, pa taj minus iznosi samo sedam bodova.

Leverkuzen

Neverovatan meč su odigrali \'\'Farmaceuti\'\' u Madridu protiv Atletika i na kraju junački izvukli jedan bod. On im neće značiti mnogo, pošto su ostali bez šansi da igraju u osmini finala elitnog takmičenja, ali zadržali su šansu da budu makar treći u grupi i ostanu u Ligi Evrope. To će, pre svega, zavisiti od učinka Atletika u Portugaliji, ali i njihovog meča sa Klub Brižom. O tom potom, sada im je najbitnije da počnu da pobeđuju u seriji u Bundesligi i poprave plasman pre pauze u prvenstvu zbog Mundijala. Dolazak novog trenera Ćabija Alonsa popravio je igru, ali još nema nekih boljih rezultata. Leverkuzen je u prošlom kolu remizirao na svojoj \'\'Baj areni\'\' sa Volfsburgom, a pre toga je ubedljivo poražen u Frankfurtu. Odbrana i dalje prima previše golova, a napada ne uspeva da to neutrališe.

Predlog

Golman Lukas Hradecki je spasio Bajer poraza u Madridu jer je odbranio penal koji je dosuđen posle poslednjeg zvižduka sudije. Mada su i \'\'Bikovi\'\' i \'\'Farmaceuti\'\' ekipe koje uvek igraju na gol više i spadaju u najefikasnije u Bundesligi, kada se sastaju međusobno ne pada toliko golova. Na poslednjih šest utakmica, dakle u prethodne tri sezone, samo je jednom bilo više od dva pogotka na njihovom okršaju. Bilo je to u prošloj sezonu kada je Bajer slavio u Leverkuzenu sa 3:1. Ipak, čak četiri puta je, u tih šest mečeva, došla igra gol-gol, pa je očekujemo i sada. Za GG dobija se koeficijent 1.53 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.