Nedelja, 30/10 - Fudbal, Švajcarska, Super League
30/10Winterthur vs St. GallenUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Više 2.50
8 / 10 Ulog
27/10/2022 09:14
Debitant u eliti znatno je popravio formu u drugoj četvrtini šampiona Švajcarske. U komšijskom derbiju dočekuju tim Sent Galena koji je u lošem momentumu. Utakmica se igra u nedelju u 16.30.
Vintertur

Mnogo je problema imao Vintertur na početku sezone. Govorili smo već da se ovaj tim pomalo nenadano našao u eliti, što mu je uspelo po prvi put od osnivanja. Razlika između Super i Čelendž lige je velika, i to su fudbaleri iz gradića pored Ciriha spoznali već na samom startu. U prvih osam kola uspeli su da osvoje samo dva boda, i zajedno sa aktuelnim šampionom Cirihom, bili su na dnu tabele. Međutim, meč u Sionu bio je neka prekretnica. Posle pobede u tom duelu Vintertur je u naredna tri kola osvojio još 7 bodova, pobedili su Grashopers i Sion još jednom, i remizirali sa Cirihom na strani. Posebno je zanimljivo da na ta tri meča nisu primili ni gol, a sa samo dva postignuta uzeli su tih sedam bodova. Odličan niz prekinuli su porazom u Bazelu u prethodnom kolu od 3:1.

Sent Galen

Gosti su u krizi puna dva meseca pošto su poslednji trijumf u prvenstvu ostvarili početkom septembra. Od tada su odigrali šest kola, prvo su tri utakmice izgubili, a sada imaju tri remija u nizu. Gledano na taj način forma im je u usponu, ali samo tri boda iz šest utakmica je očajna serija rezultata. Sent Galen je pao na 4. mesto a vodeći Jang Bojsi su umakli na dvocifrenu bodovnu razliku. Nema ovaj tim kvalitet da se upusti u borbu za titulu, ali ako ovako nastavi ostaće i bez plasmana u evropska takmičenja, što im je prioritetni cilj. Sent Galen je u prethodnom kolu igrao na svom terenu protiv drugoplasiranog Serveta iz Ženeve. Taj meč je završen nerešeno, ako i prethodni dueli sa Luganom i Lucernom.

Predlog

U prvom delu sezonu, u okviru 2. kola, Sent Galen i Vintertur su igrali svoj prvi međusobni duel u elitnom rangu. Ranije su se sastajali u Kupu i Čelendž ligi, kada je Sent Galen bio drugoligaš. Sent Galen je dobio dosta lako tak okršaj, slavio je sa 2:0, ali sada Vintertur u meč ulazi sa mnogo više samopouzdanja. Iako na mečevima Vintertura nije bilo mnogo golova u poslednje vreme, verujemo da će ih u ovom meču biti, pa predlažemo igru 3+. Za ovaj tip koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 1.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.