Četvrtak, 03/11 - Fudbal, Međunarodni, Uefa Europa Conference League
03/11Gent vs MoldeDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
9 / 10 Ulog
01/11/2022 17:05
Utakmica koja odlučuje o drugom mestu u grupi i nastavku evropskog puta igra se u Belgiji. Meč u Gentu na programu je u četvrtak u 18.45.
Gent

Belgijanci su igrali ispod očekivanja u grupnoj fazi, mnogo slabije nego prethodne sezone kada su bili prvi u svojoj grupi Lige konferencija. Sada je tim švedskog Đurgardena sigurno prvi, sakupio je 13 bodova iz pet utakmica, a za njim je Molde sa 7 bodova. Gent je tek treći sa 5 poena, ali i šansom da pobedom u direktnom duelu protiv Norvežana završi kao drugi i izbori se za baraž za osminu finala protiv trećeplasiranog tima iz Lige Evrope. U proplom kolu Gent je odigrao samo 1:1 u Irskoj rotiv Šamrok Roversa, pa mu je sada pobeda neophodna. U pet odigranih utakmica Gent je pobedio samo jednom, i to Šamrok na svom terenu, dva puta je remizirao, u Modeu i sa Šamrokom u Dablinu, dok je oba puta poražen od Đurgardena.

Molde

Norvežani su ostavrili najvažniji cilj ove sezone, a to je povratak titule šampiona posle dve godine pauze. Za to vreme Bode/Glimt se etablirao kao najbolja norveška ekipa, a sada se šampionski pehar vraća u Molde. U Ligi konferencija nisu blistali, ali su sa sedam osvojenih bodova na drugom mestu. Da bi ostali tu gde jesu, pošto prvi ne mogu da budu nikako, potrebno je da ne izgube u Gentu. To neće biti lako, sa Belgijancima su igrali betz golova na svom terenu, ali poraz bi za njih značio i oproštaj od Evrope za ovu sezonu. Pošto će se uskoro završiti i norveško prvenstvo, onda bi Molde mogao da ode na dugi odmor, sve do početka nove sezone u ovoj zemlji. Norveška neće igrati na Mundijalu, pa će i fudbaleri imati mirnu zimu.

Predlog

Ovakve utakmice su najzanimljivije na kraju. Pošto je Đurgarden siguran na prvom mestu o drugoj poziciji u diirektnom duelu odlučuju Gent i Molde. Gent ima prednost domaćeg terena, ali Molde ima dva boda više i odgovara mu i nerešen rezultata. Sve je moguće, a naš predlog je igra gol-gol sa koeficijentom 1.61 u kladionici CircusBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.