Petak, 04/11 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
04/11Žalgiris Kaunas vs ALBA Berlin1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
02/11/2022 18:01
Posle odličnog početka sezone čini nam se da je Alba u maloj krizi. Litvanci igraju mnogo bolje na svom parketu nego na strani, pa su favoriti u duelu sa Nemcima. Meč 6. kola Evrolige igra se u petak u 19 časova.
Žalgiris

Posle pet odigranih kola najbolji litvanski klub ima dve pobede i tri poraza. Možda su mogli da imaju barem jedan trijumf više, ali kada se zna ko su im sve bili rivali, ni ovo nije tako loše. Pobedili su Virtus i Barselonu, oba puta su bili domaćini, a utakmice su dobili malom razlikom, protiv ekipe iz bolonje sa 3, a protiv Katalonaca sa poenom razlike. Na strani su poraženi sva tri puta, prvo od Makabija u Tel Avivu, onda u Pireju od Olimpijakosa i na kraju u beogradskoj Areni od Partizana. Bili su u igri protiv crno-belih do pred kraj, ali je pobeda zasluženo pripala ekipši Željka Obradovića. Za sada se najviše istakao Kinana Evans sa 14,8 poena po meču, a dvocifreni prosečno su i Brazdejkis i Šmits. Povratnik iz SAD belež po 11,8, a Letonac 11,6 poena u timu koji predvodi selektor Kazis Maksvitis.

Alba

Berlinci su krenuli fantastično u Evroligi, na startu su deklasirali Partizan, a onda salvili protiv Virtusa u Bolonji i Panatinaikosa na svom parketu. Taman kada se pomislilo da je Alba ove sezone ozbiljan kandidat za četvrtfinale desila su se dva vezana poraza. Od nemačkog tima bolji su bili Anadolu Efes i Valensija. Oba meča Alba je izgubila na strani, što jeste opravdanje, a u Istanbulu su bili i blizu pobede. Probleme sa sastavom trener Izrael Gonzales ima od početka takmičenja. Van stroja je odavno odlični šuter Erikson, a nema ni nemačkog reprezentativca Maodo Loa. Šansu su iskoristili neki drugi igrači, pre svih centar Kumanđe koji je stigao iz Amerike, i već poslovično dobri plejmejker Džejlen Smit. Luk Sikma je standardno dobar, a pozitivno je iznenadio Luis Olinde. Ipak, jedno ime je iznad svih kada je u pitanju start sezone u Evroligi. Izraelac Tamir Blat, sin Dejvida Blata, postiđe prosečno 13 poena po meču uz više od 5 skokova prosečno, što je fantastičan učinak.

Predlog

Čini nam se da je Alba malo popustila u odnosu na start sezone, a to bi Žalgiris uz pomoć svojih navijača mogao da iskoristi. Prošle sezone je Alba dobila oba meča protiv Žalgirisa, ali su zato Litvanci pre toga nisu nijednom izgubili od Berlinaca na svom terenu i imaju pet vezanih pobeda. Predlažemo vam jedinicu za koju je koeficijent 1.58 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.