Subota, 05/11 - Fudbal, Češka, 1. Liga
05/11Viktorija Plzenj vs Sparta Prague1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
03/11/2022 16:57
Posle ispdanja iz Evrope šampion Češke može da se posveti domaćem prvenstvu. Derbi protiv Sparte igra se u subotu u 18 časova.
Viktorija Plzenj

Nije bilo realno očeivati da Viktorija u konkurenciji Bajerna, Intera i Barselone obezbedi evropsko proleće, makar i kao treća u grupi. Ipak, niko se nije nadao da završe bez osvojenog boda i sa čak 24 primljena gola, što je četiri u proseku po meču, dok je broj datih ukupno bio pet. Šampion Češke nije imao sreće sa žrebom, ali je morao i mogao bolje. Šta je tu je, glavni cilj je ostvaren, igranjem u Ligi šampiona zarađen je neophodni novac, a sada sledi odbrana titule i novi napad na grupnu fazu elitnog takmičenja narednog leta. U domaćem prvenstvu Viktorija je prva, ima četiri boda više i utakmicu manje od drugoplasirane Slavije, dok je drugi praški velikan, ekipa Sparte, treća sa čak 12 bodova zaostatka za njima. Očigledno je da će o naslovu ponovo odlučivati Viktorija i Slavija ali će to biti rešeno na proleće. U utorak je Viktorija u Plzenju dočekala Barselonu i izvukla, ako se tako može reći, častan poraz od 4:2.

Sparta

Nikako da se češki velikan vrati na stare staze slave. Sve su pokušali na Letni, dovođenja su mnogobrojna pojačanja, fudbaleri sa svih kontinenata, ali Sparta nikako nije uspevala da prekine dominaciju, prvo Viktorije, a onda i gradskog rivala Slavije. Sada su ponovo iza ove dve ekipe sa malim izgledima da ih barem razdvoje na tabeli. Sparta je osvojila 23 boda iz 13 odigranih kola, isti broj poena ima i Hradec, ali je Sparta preskočila duel sa Svolackom u prethodnom kolu. Posle regularnog dela sezone prvih šest ekipa igraće u plej-ofu za titulu i plasman u Evropu, pa je sada prvi cilj Sparte obezbeđivanje što bolje pozicije pred doigravanje. Prošle sezone su igrali u finalu Kupa, ali su tamo poraženi od već pominjanog tima Slovacko iz Uherskog Hradišta.

Predlog

Vitkorija je stabilniji i kvalitetniji tim, u ovom trenutku, od Sparte. Gosti se nadaju da su domaći umorni posle bitke sa Kataloncima u Ligi šampiona i da mogu do iznenađenja u Plzenju, a to bi bio i nerešeni rezultat. Međutim, poslednjih sedam utakmica u Plzenju dobila je Viktorija, a Sparta nije ovde slavila od 2011. godine, dakle punih 11 godina su bez trijumfa nad Viktorijom u gostima. I sada će bodovi ostati u Plzenju a za jedinicu se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent 2.10.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.