Nedelja, 06/11 - Fudbal, Engleska, Premijer liga
06/11Vest Hem vs Kristal Palas1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
03/11/2022 17:40
Mali londonski derbi igra se u nedelju na Olimpijskom stadionu. \'\'Ćekićari\'\' dočekuju \'\'Orlove\'\' od 15 časova.
Vest Hem

Posle uspešno završenog posla u Ligi konferencija ekipa Vest Hema u potpunosti se okreće obavezama u domaćim takmičenjima. Početak prvenstva nikako nije po volji navijačima ovog kluba, pa su \'\'Čekićari\'\' posle 13 utakmica na 13. mestu sa 14 osvojenih bodova. To je znatno manje od očekivanja pred start prvenstva i na ekipi i treneru Dejvidu Mojesu je da u nastavku isprave sve propuste. To neće biti lako, konkurencija je izuzetna, sve ekipe su se pojačale, ali Vest Hem je i prethodnih godina uspevao da se ugura među timove na vrhu i osigura plasman u Evropu. prošle sezone su dugo bili konkuretni i za plasman u Ligu šampiona, ali su na kraju morali da se zadovolje učešćeme u najslabijem evropskom takmičenju. U prošlom kolu igrali su na Old Trafordu protiv Mančester junajteda i nisu imali sreće, poraženi su minimalnim rezultatom a mogli su, po igri i šansama, makar do boda.

Kristal Palas

Ekipa trenera Patrika Vijere je u dobroj formi i u prethodnih pet kola uspela je da pobedi tri puta, jednom da remizira i dožival je samo jedan poraz. Problem bi mogao da bude podatak da su pobede beležili na svom terenu, dok na strani ove sezone nemaju trijumf, ne računajući onaj u EFL kupu protiv nižerazrednog Oksford junajteda. Tri puta su u gostima uspevali da stignu do boda, bilo je to protiv Liverpula, Njukasla i Lestera, dok su porazi doživljeni od Mančester Sitija i Evrtona. U prethodnom kolu \'\'Orlovi\'\' su na svom terenu pobedili Sautempton golom Eduarda i pomerili se na 10. poziciju sa 16 osvojenih bodova. Najveći problem Palasa i ove sezone je efikasnost pa su oni na 12 utakmica dali 13 golova, jedva jedan po meču.

Predlog

Bodovi trebaju i jednima i drugima, ali nam se čini da su u ovom trenutku neophodniji domaćinu. Sigurno je i takmičenje u Evropi dosta omelo Vest Hem u prvoj trećini prvenstva i ako žele da ne izgube korak za timovima iz gornjeg dela tabele moraće da u narednim kolima, do početka Mundijala, osvoje dosta bodova. Trijumf nad Palasom je obavezan i verujemo da će do njega doći. Za jedinicu se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 1.95.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.