Nedelja, 06/11 - Fudbal, Italija, Serija A
06/11Sampdorija vs FiorentinaDupla šansatip: 1X
8 / 10 Ulog
03/11/2022 18:02
Dug je put Dejana Stankovića i Sampdorije do opstanka u Seriji A. Svaki bod je važan, svaki meč kvalifikacioni, a takav je i ovaj protiv Fiorentine. Utakmica se igra u nedelju u 15 časova u Đenovi.
Sampdorija

Ekipa iz Đenove je tek pre dva kola došla do prvog trijumfa u sezoni. Slavili su na gostovanju u Kremonu protiv ekipe Kremonezea, a taj trijumf vredi više od tri boda pošto je ostvaren u okršaju sa direktnim konkurentom. Već u narednoj utakmici bilo nemoguće doći do pobede, a ni do nerešenog rezultata. Gostovalo se na Meaci kod Intera, a taj meč bio je poseban i za Stankovića i za navijače \'\'neroazura\'\'. Naime, Dejan Stanković je pre 12 godina osvojio, kao igrač, \'\'tripletu\'\' sa Interom. Milanski tim bio je najbolji u Seriji A, Kupu Italije i Ligi šampiona, sve to ostvareno je pod vođstvom trebera Žozea Murinja. Pred ovo kolo Sampdorija se nalazi na 18. mestu sa samo šest bodova, još uvek su u zoni ispadanja a plan je da se do prekida prvenstva zbog nastupajućeg Mundijala u Kataru pomere bar jedno mesto napred. Igraju još tri utakmice, posle Fiorentine gostuju Torinu i na kraju dočekuju Leće.

Fiorentina

\'\'Viola\'\' je uspela da obezbedi proleće u Ligi konferencija a do nastavka misije u tom takmičenju pokušaće da poprave svoj status u domaćem prvenstvu. Fiorentina je zabeležila važnu pobedu u Speciji u prošlom kolu, do nje su došli u poslednjem minutu, čime su preboleli šok iz duela sa Interom, sigurno najzanimljivijeg u dosadašnjem delu sezone u Seriji A. Podsetimo da je Inter slavio u Firenci sa 4:3, a da su dva gola pala u samo finišu, takoreći u sudijskoj nadoknadi. Prvo je Luka Jović poravnao na 3:3, ali je onda Mkitarjan u u 95. minutu doneo trijumf timu iz Milana. Posle pobede nad Specijom \'\'Viola\'\' je na 13. mestu sa isto toliko bodova, pred ovo, slučaj je hteo, 13. kolo. Efikasnost je i dalje problem, \'\'ljubičasti\'\' daju samo gol u proseku po meču u domaćem prvenstvu.

Predlog

Sampdorija je u dve prethodne sezone bila uspešnija od Fiorentine u međusobnim duelima. Tri puta je slavio tim iz Đenove, dok je \'\'Viola\'\' pobedila samo jednom, prošle sezone na svom terenu. Sampa ne sme da dozvoli dodatno zaostajanje za ekipama koje su im direktni konkurenti u borbi za opstanak jer bi se moglo dogoditi da velika italijanska luka ostane bez prvoligaša s obzirom da je Đenova ispala prošle sezone. Ne očekujemo da tim Dejana Stankovića izgubi u ovom meču i predlažemo duplu šansu na domaćina. Za 1x koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 1.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.