Četvrtak, 17/11 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
17/11Crvena Zvezda vs Asvel Lyon-VilleurbanneUkupno pogodaka - gost - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Manje 74.50
8 / 10 Ulog
16/11/2022 12:46
Posle samo jedne pobede u prvih sedam kola došlo je do promene na Zvezdinoj klupi. U meču sa Asvelom debitovaće iskusni strateg Duško Ivanović. Meč sa Francuzima igra se u četvrtak u 19. časova.
Crvena zvezda

\'\'Crveno-beli\'\' su vezali tri poraza i neminovno je bilo da dođe do neke promene. Pošto bi teško mogli da se promene igrači, usledila je smena trenera. Perspektivni Vladimir Jovanović nije se dobro snašao, nije imao ni sreće na početku svoje karijere kao evroligaški trener i odluka je bila da se agnažuje iskusni trenerski vuk Duško Ivanović. Nekadašnji košarkaš Budućnosti i Jugoplasike ima zavidnu trenersku karijeru, ali se oko njega ispredaju razne priče, pogotovo oko odnosa sa igračima.  Zvezda je pobedila samo Bajern ove sezone u Evroligi, ali je i na svim ostalim utakmicama uglavnom bila u igri. Jedina sramota je poraz od Zadra u Beogradu kada su primili gotovo 100 poena. Napad će zavisiti od učinka Vildoze i Nedovića, ali je ovo meč koji se mora dobiti odbranom. Za sada je najefikasniji u Zvezdi Ben Bentil sa 13,7 koševa po meču, toliko ima i Nedović, koji je odigrao manje utakmica, dok je Vildoza ubacivao prosečno 12 poena. Čeka se da proigraju centri, Petrušev igra sve bolje, a oporavio se i Luka Mitrović. Jedini problem za Ivanovića je povreda prezimenjaka Nikole, koji je povredio zglog igrajući za reprezentaciju Crne Gore.

Asvel

Ekipa iz Vilerbana je upisala tri pobede i 4 poraza u prvih sedam kola. Nije to loš učinak za renovirani tim iz gradića pored Liona, a teško je očekivati da Parkerov tim bude među najboljih osam na kraju reularnog dela Evrolige. No, ništa se još uvek sa sigurnošću ne može tvrditi. Slavio je Asvel već dva puta na strani, u Valensiji i Bolonji, a još jedan trijumf zabeležili su protiv Baskonije. Iskusni Nando De Kolo, koji je letos stigao u Vilerban, najefikasniji je košarkaš u prvih sedam kola. Bivši francuski reprezentativac postiže prosečno 12,7 koševa po meču u Evroligi, dok ga uporno prate Fal i Metjus sa po 11. Jusufa Fal je najbolji skakač tima sa 8,3 uhvaćene lopte po utakmici. U prošlom kolu Asvel je ubedljiov poražen na svom parketu od Žalgirisa sa čak 17 koševa razlike.

Predlog

Asvel postiže prosečno po 74 koša po meču, a ne verujemo da toliko može postići protiv Zvezde. Očekujemo reakciju beogradskog tima, trener Ivanović je poznat po tome da mu je odbrana glavni adut i sigurno se neće dogoditi ono što se često dešavalou prethodnim utakmicama kada su crveno-beli primali mnogo koševa. Naš predlog je gost daje manje od 74,5 poena na meču, a za (-) se dobija koeficijent 1.74 u kladionici CircusBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.