Četvrtak, 17/11 - Fudbal, Međunarodni, Međunarodne prijateljske utakmice
17/11Makedonija vs FinskaDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
7 / 10 Ulog
16/11/2022 13:07
Dok se neke selekcije pripremaju za Mundijal, dva učesnika prethodnog EURA igraće prijateljsku utakmicu u Skoplju. Utakmica na stadionu \'\'Todor Proeski\'\' igra se u četvrtak u 18 časova.
Severna Makedonija

Mora se priznati da su Makedonci odigrali odlične kvalifikacije za Mundijal u Kataru, zauzeli su drugo mesto iza Nemaca, a ostavili su iza sebe Rumuniju, Jermeniju, Island i Lihtenštajn. Žreb je bio surov za baraž, pa su u polufinalu gostovali u Italiji. Kada su ih svi otpisali uspeli su da pobede \'\'Azure\'\' i onemoguće ih da odu u Katar, što je drugi put uzastopno da Italija ne učestvuje na Mundijalu. Meč za istoriju izgrali su u Portugaliji, ali su Ronaldo i društvo bili prejaki i Makedonci su ostali bez svog prvog Svetskog prvenstva. Onaj plasman na EURO ostaje naveći uspeh makedonskog fudbala, mada su do njega došli zahvaljujući igrama u Ligi nacija, pa smatramo da je učinak u kvalifikaciama za ovaj Mundijal najbolji rezultat ove selekcije. U ovogodišnjoj Ligi nacija nisu se proslavili, zauzeli su tel treće mesto u grupi iza neprikosnovene Gruzije i Bugarske i ostali su u C diviziji. Ipak, ima Makedonija emu da se nada u narednim kvalifikacijama za EURO, mada im je grupa ponovo najjača moguća, pa će ukrstiti koplja sa Engleskom, Italijom i Ukrajinom.

Finska

Selekcija \'\'Zemlje 1000 jezera\'\' igrala je na prethodnom EURU i to je kao i u slučaju Severne Makedonije, najveći uspeh ovog nacionalnog tima. Ni oni nisu uspeli da se probiju u nokaut fazu tog takmičenja, ali su bar zabeležili jednu pobedu, i to na svom debiju protiv Danske u Kopenhagenu. Naredna dva kvalifikaciona ciklusa nisu bila toliko uspešna, u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru bili su treći u svojoj grupi iza Francuske i Ukrajine, od koje su imali samo bod manje i da nisu poraženi od Francuza u Helsinkiju u poslednjem meču, otišli bi u baraž. U Ligi nacija su u B diviziji, a tu će igrati i u narednom izdanju. Bili su drugi u grupi iza Bosne i Hercegovine, a ispred Crne Gore i Rumunije. U poslednjem kolu ovog takmičenja slavili su u Podgorici ali im to nije bilo dovoljno da preteknu Bosance.

Predlog

Ove dve selekcije imale su ogroman uspeon u prethodnim godinama, igrale su na EURU a verujemo da će i na nekom od narednih Mundijala, pogotovo jer će se povećati broj učesnika Svetskog prvenstva. Bisu se međusobno sastali više od pet godina, a i taj duel bio je prijateljski i okončan je bez golova. Sada obe selekcije imaju veći potencijal u napadu, a pošto je i ovo prijateljski okršaj treba očekivati golove. Naš predlog je igra gol-gol, a za GG koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.97.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.