Petak, 18/11 - Fudbal, Češka, Cup
18/11Slovácko vs Mladá Boleslav1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
16/11/2022 13:36
U osmini finala MOL kupa u Češkoj sastaju se Slovacko i Mlada Boleslav u Uherskom Hradištu. Meč se igra su petak u 16 časova.
Slovacko

Zbog obaveza koje je Slovacko imao u grupnoj fazi Lige konferencija, u koju se po prvi put plasirao, nisu odigrali meč u MOL kupu, takmičenju koje im je i donelo plasman u Evropu prethodne sezone. Naime, Slovacko je osvojio Kup Češke pobedivši u finalu slavnu Spartu iz Praga i automatski je upao u poslednje kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Tamo nisu bili uspešni, izgubili su od Fenerbahčea, ali su kasnije uspeli da preko švedskog AIK-a dožu do grupe u Ligi konferencija. Tamo su igrali sa Nicom, Kelnom i Partizanom, zauzeli poslednje mesto, ali su osvojili pet bodova. Pobedili su u Nici i dva puta remizirali sa Partizanom, a odlaska u nokaut fazu koštao ih je dupli poraz od Kelna. U domaćem prvenstvu Slovacko je na pauzu otišlo kao osmoplasirani tim sa 22 osvojena boda i teško je očekivati da mogu u Evropu preko šampionata. Jedina šansa ponovo je Kup, ali bi morali da odbrane pehar.

Mlada Boleslav

U prethodnom kolu Mlada Boleslav je eliminisala Prostejov sa 4:0 i plasirala s eu osminu finala MOL kupa. Žreb ih je poslao na duel sa braniocem trofeja, ekipom Slovacko, a meč će igrati na strani u Uherskom Hradištvu. I pored te činjenice da igraju sa osvajačem ovog takmičenja od prošle sezone i predstavnikom Češke u Evropi, i to što gostuju, ne znači da su autsajderi. Mlada Boleslav je bila u odličnoj formi pred kraj prvog dela sezone u Češkoj, dobili su četiri od poslednjih pet mečeva, tri u prvenstvu i jedan u Kupu. Izgubili su samo od Ostrave u gostima. posel 16 kola zauzimaju 6. mesto, a to je poslednja pozicija koja nakon regularnog dela sezone vodi u Plej-of, što je krajnji cilj ovog tima.

Predlog

U prvenstvenom duelu ove dve ekipe nije bio pobednika, meč u Mladoj Boleslav završen je rezultatom 1:1, dok je poslednje odmeravanje snaga u Uherskom Hradištu dobio Slovacko sa 2:1. Čini nams e da bi sada mogli da prisustvujemo malom iznenađenju i da bi u ovom meču mogli da slave gosti. Za dvojku se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 3.80 i smatramo da bi trebalo probati.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.