Petak, 18/11 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
18/11Partizan vs Maccabi Tel AvivUkupno pogodaka - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Manje 166.50
7 / 10 Ulog
16/11/2022 14:23
Osmo kolo Evrolige završiće se duelom Partizana i Makabija u beogradskoj Areni. Još je u svežem sećanju, posebno kod navijača Partizana, okršaj ove dve ekipe u četvrtfinalu ovog takmičenja 2010. godine. Utakmica se igra u petak u 20.30.
Partizan

Posle tri starta poraza Partizan je uspeo da veže isto toliko pobeda u Evroligi i u Pirej otputuje sa skoro 3-3. Međutim, u glavnom gradu Grčke Željkov Obradović je bio bez reprezentativaca Anđuđića i Trifunovića, kao i nedavno povređenih Egzuma i Koprivice i od ranije su nedostajali Avramović i Smailagić. Sa skraćenom rotacijom crno-beli nisu imali realne izglede protiv odličnog Barcokasovog tima i doživeli su poraz i pored toga što su se odlično držali tri četvrtine. Neće Partizan biti kompletan ni protiv Makabija, Egzum je van stroja i dalje, Koprivica će duže odsustvovati, ali je u međuvremenu stigao novi centar. Radi se o slovačkom internacionalcu Vladimiru Brodžijanskom koji je igrao u Bahčešehiru a crno-belima je poznt kao igrač Huventuda. U prvih sedam kola najefikasniji igrač Partizana je Kevin Panter, kapiten postiže skoro 18 poena po meču, dok je iza njega Zek Ledej sa preko 13. Slede Matijas Lesor sa 12,7 i Džejms Naneli sa 11. Sa ovoliko efikasnih košarkaša nije ni čudo da Partizan postiže čak 83 poena po meču u Evroligi.

Makabi

\'\'Ponos Izraela\'\' je doživeo tektonske promene u sastavu tokom letnje pauze. Otišli su gotovo svi nosioci igre iz prethodne ali su stigle nove zvezde. Jasno je da se najviše očekivalo od plejmejkera Lorenza Brauna koji je sa Španijom postao prvak Evrope, ali i od Vejda Boldvina, Daruna Hilijarda, Bonzija Kolsona i Džoša Niboa. Neki su u potuposti opravdali očekivanja, ali su neki i podbacili na startu sezone. Nisu ni navijači najzadovoljniji učinkom od 4 pobe i 3 poraza za sada, Makabi je izgubio u dva prethodna kola, prvo protiv Baskonije u Vitoriji sa neverovatnih 29 poena razlike, a onda i u Tel Avivu protiv Barselone. Tri uzastopna poraza bila bi težak udarac, pa je zato meč u Beogradu veoma važan za najbolji izraelski tim.  Lorenco Braun postiže 16,5 poena po meču, Boldvin je ubacivao 15 u proseku, a 10 koševa ima i centar Džoš Nibo.

Predlog

I Makabi postiže preko 80 poena po meču, a zanimljivo je da im je ovo tek treće gostovanje u ovom ciiklusu Evrolige. Problem je pto su na prva dva izgubili, i to dosta ubedljivo, od Fenera i Baskonije. To može uticati na samopouzdanje, a i pored činjenice da se sastaju dve izuzetno efikasne ekipe, smatramo da neće biti previše poena. Čak i da prebace svoj prosek, i Partizan i Makabi, meč će imati manje od ponuđene granice u poenima. Ona je na 166,5 ukupno, a za (-) se dobija koeficijent 1.89 u kladionici CircusBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.