Subota, 19/11 - Košarka, Međunarodni, Liga ABA
19/11KK Igokea vs Cedevita Olimpija1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
17/11/2022 18:42
U Laktašima se sastaju dve ekipe čiji je cilj plasman u polufinale regionalnog takmičenja. Utakmica 7. kola ABA lige igra se u subotu u 20 časova.
Igokea

Jedini predstavnik Bosne i Hercegovine ponovo ima odličan tim i posle sedam utakmica nalazi se na 4. mestu sa skoro 4-2. Najvredniju pobedu ostvarili su u prošlom kolu kada su na svom parketu u laktašima pobedili podgoričku Budućnost sa 103:101 u jednom pravom pucačkom obračunu. Pored tog trijumfa Igokea je pobedila i Split i Megu u gostima, kao i Borac na svm terenu. Izgubili su u prvom kolu od Mornara u Laktašima, a pobedila ih je i Zvezda, takođe kao gost.  Protiv Budućnosti su imali čak šestoricu dvocifrenih u timu, najviše koševa dao je Tanasković 20, a efikasna su bila i četvorica Amerikanaca Stivens, Voler, Rej i Kraford, uz  Đorđevića. Pored učešća u ABA ligi Igokea se takmiči i u FIBA Ligi šampiona u kojoj ima jednu pobedu i dva poraza posle tri odigrana kola. Pobedili su češki Nimburg a izgubili od Baščešehira i španskog Bilbaoa.

Cedevita Olimpija

Ljubljančani igraju ABA i Evrokup, a ni u jednom od ta dva takmičenja ne mogu se pohvaliti dobrim rezultatima. Dok su u Evrokupu upisali četiri poraza na isto toliko odigranih utakmica, u regionalnom takmičenju su trenutno na 3 pobede i dva poraza. Zmajčeki imaju  utakmicu manje od većine rivala, taj meč protiv Crvene zvezde u Stožicama je odložen zbog većeg broja zaraženih košarkaša u timu iz glavnog grada Slovenije. Cedevita Olimpija je pobedila u ABA ligi Borac, Split i MZT iz Skoplja, dok su poraženi u okršajima protiv Budućnosti u Podgorici i u prošlom kolu protiv FMP-a u Ljubljani. Alibegović i Ferel su ubacili po 18 koševa u tom meču sa \'\'Panterima\'\' iz Železnika, a dva manje dodao je Adams.

Predlog

Nije lako igrati u Laktašima pred punim tribinama. Igokea ima odličan sastav i blagi je favorit u duelu sa posrnulim Ljubljančanima. Prošle sezone su se ove dve ekipe sastale čak čeriri puta, dva puta u regularnom delu sezone i dva puta u plej-ofu a sva četiri meča pripala su Cedevita Olimpiji. Smatramo da je vreme za pobedu tima iz Laktaša i predlažemo vam jedinocu. Za nju se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 1.77.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.