Nedelja, 20/11 - Košarka, Međunarodni, Liga ABA
20/11Partizan vs KK SplitHendikep(Sa produžetkom)tip: 1 -23.50
7 / 10 Ulog
19/11/2022 12:10
Okršaj dva evropska šampiona igra se neposredno nakon sjajne Partizanove pobede nad Makabijem. Split u Areni gostuje u nedelju u 19 časova.
Partizan

Nije bilo mnogo vremena za odmor i oporavak košarkaša Partizana s obzirom da su u petak uveče igrali meč 8. kola Evroige protiv Makabija. Savladali su crno-beli Izraelce i sa skorom 4-4 putuju u Šapniju gde ih naredne sedmice očekuju dueli sa dva velikana svetske košarke Barselonom i Realom. ABA liga je najvažnije takmičenje za Partizan, samo njegovo osvajanje ostavlja crno-bele u Evroligi i za narednu sezonu i sigurno da neće olako shvatiti nijedan meč, pa ni ovaj sa slabašnim Splićanima. Jasno je da će Obradović dozirati minutažu igračima koji su izneli teret pobede nad Makabijem, pa će mnogo više vremena na parketu provoditi oni koji su malo, ili uopšte nisu igrali protiv Makabija. Sigurno je da Egzum i Smailagić, koji izlaze iz poreda, neće bez preke potrebe na parket, a očekuje se i debi slovačkog centra Brodžijanskog, koji bi trebalo da odmeni preumornog Lesora.

Split

Split je prošle sezone prošao u Beogradu kao bos po trnju u duelu sa Partizanom. Taj meč Dalmatinci su izgubili sa tačno 60 poena razlike, što je najveća razlika u regionalnom košarkaškom takmičenju. U ovogodišnjem prvenstvu Jadranske lige Split je ostvario dve pobede i 4 poraza. U dva prethodna kola uspeli su da pobede, posle starta sa četiri uzastopna neuspeha, a bili su bolji od hrvatskih ekipa. Prvo su slavili u dalmatinskom derbiju protiv Zadra u gostima, nakon velike drame, a posle su posle produžetka pobedili Cibonu u Splitu. Trojica Amerikanaca su bila u centrau pađnje u tom meču, Šroter, Nelson i Salivan, ali je i Dominik Mavra bio sjajan. Cilj Splita je opstanak u ABA ligi i ako budu igrali kao u dve poslednje utakmice ne bi trebalo da imaju previše problema.

Predlog

Jasno je ko je favorit i ko će slaviti u ovom meču, mada iskustvo Zvezde protiv Zadra poziva na oprez. Partizan mora da odigra ovaj meč sa nekih 50% snage i da ga dobije, ali i da sačuva svežinu za Barsu i Real. Ukoliko sve krene kakko treba sumnjamo da će Obradović previše na parketu držati svoje najiskunije košarkaše, pa ne očekujemo neku veliku pobedu crno-beli, poput one iz prošle godine. Henkikep granica je na 23,5 poena i smatramo da će Split izgubiti manjom razlikom. Za H2 koeficijent je 1.82 u kladionici CircusBet.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.