Utorak, 22/11 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
22/11ALBA Berlin vs Crvena ZvezdaUkupno pogodaka - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Manje 156.50
7 / 10 Ulog
21/11/2022 13:11
Berlinci su posle odličnog starta upali u krizu i to bi Crvena zvezda mogla da iskoristi. Meč u Nemačkoj igra se u utorak u 20 časova.
Alba

Albatrosi su zgromili Partizan u prvom kolu a posle toga su zabeležili još dve pobede u nizu, protiv Olimpije u Milanu i Panatinaikosa na svom parketu. Međutim, od tog trenutka nastupila je kriza i ekipa iz Berlina je vezala pet uzastopnih poraza. Izostanak odličnog Eriksona počeo je da se primećuje iako su mladi košarkaši poput Blata, Proside i Kumanđea poakzali da su zreli za ovo snažno takmičnje. Možda se više očekivalo od iskusnog Sikme, predvodnika ove generacije, kao i Džejlena Smita, novopečenog hrvatskog reprezentativca. U porazu od Reala u prošlom kolu najviše poena upisao je Prosida 13, dok su po 10 ubacili Tilman i Vecel. U tim se vratio Maodo Lo i on bi mogao da bude važno oružje trenera Izraela Gonzalesa u narednim utakmicama.

Crvena zvezda

Beograđani nisu startovali po planu pa je smena trenera bila nekako očekivana. Umesto, još uvek mladog, ali perspektivnog Jovanovića stigao je iskusni trenerski vuk Duško Ivanović. Zvezda je na debiju novog trenera pobedila Asvel, mada se u jednom trenutku činilo da im nema spasa pošto su gosti vodili sa 8 poena razlike na nekoliko minuta pre kraja, bilo je 67:59. Od tog trenutka Francuzi nisu dali ni poen, a odlučujući koš za Zvezdu ubacio je Nedović. To je bio tek drugi trijumf beogradskih crveno-belih u osam kola s obzirom da su prethodno pobedili samo Bajern, takođe na svom parketu u hali Aleksandar Nikolić. Na pet gostovanja Zvezda je upisala isto toliko poraza ali su to bili okršaji sa baš jakim timovima, dva puta su gostovali crvveno-beli u Istanbulu, igrali su na strani i sa Realom, Baskonijom i Monakom. Jedini kiks bio je poraz od Panatinaikosa u Beogradu, kao i neuspeh protiv Zadra u ABA ligi, takođe na svom parketu.

Predlog

Gostovanje u Berlinu je prva realna šansa za trijumf na strani za Crvenu zvzdu. Problem bi mogao da bude učinak Albe u prethodnim utakmicima jer i oni moraju da dobiju ovaj meč i prekinu niz od pet uzastopnih poraza. Alba je najnezgodniji rival za Zvezdu u Evroligi i dobila je beogradski tim u prethodnih sedam utakmica. Samo u prvom odmeravanju snaga ova dva tima, još početkom 2015. godine, slavila je Zvezda. Od dolaska Ivanovića Zvezda je promenila način igre, sada se mnogo više pažnje obraća na odbranu i u ovom meču će slaviti onaj tim koji uspe da bolje odigra u defanzivi. Zato je naš predlog igra na manji broj poena ukupnu za koji je granica u kladionici MaxBet na 156,5 koševa. Za (-) kvota je 1.85.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.