Sreda, 23/11 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
23/11Panathinaikos vs Virtus Bologna1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
22/11/2022 11:39
Već u 9. kolu \'\'zeleni\'\' imaju imperativ pobede. Ukoliko ne savladaju Virtus već sada biće jako daleko od plej-ofa. Meč u AOKA areni igra se u sredu u 20 časova.
Panatinaikos

Samo dva puta je Panatinaikos pobedio od početka sezone u koju je ušao sa kompletno renoviranim timom i novim trenerom. U međuvremenu je izvršena i dodatna selekcija pa je u Atini stigao i sjajni strelac Dvejn Bejkon. Od njegovog dolaska \'\'zeleni\'\' su pobedili samo jednom, bilo je to protiv Baskonije u Atini a Bejkon je uz Derika Vilijamsa bio najefikasniji pojedinac Panatinaikosa. Odigrao je odlično Bejkon i u Istanbulu prošle sedmice, sa 20 koševa bio je daleko najefikasniji, ali ni njegova dobra partija nije pomogla timu Dejana Radonjića da izbegne ubedljiv poraz. U tri meča, koliko je odigrao, Bejkon je davao prosečno skoro 18 poena, ali je Pao pobedio samo jednom. U slučaju da izostane trijumf protiv Virtusa postavilo bi se pitanje poverenja i treneru Radonjiću. Za njega je povoljna okolnost da se posle povrede u tim vratio Nejt Volters koji je odigrao četiri vrlo dobra meča.

Virtus

Crno-beli iz Bolonje mogu da budu mnogo zadovoljniji startom sezone od Panatinaikosa. Oni imaju 50% uspešnosti, po četiri pobede i poraza ali se ne možemo otet utisku da su mogli i bolje. Možda su mogli i gore, s obzirom da su dobijali neke mečeve koje nisu planirali, ali su isto tako i neprijatno iznenadili u nekim utakmicama. Ekipa koja je \'\'počišćena\'\' u Beogradu od Partizana samo sedam dana kasnije je pobedila Real u Madridu, da bi već u narednom kolu izgubio u Bolonji od francuskog Asvela. Dakle, teško je reći šta se može očekivati od Virtusa pred neku utakmicu, pa tako i pred gostovanje u Atini. Virtus ima dve vezane pobede u Evroligi iza sebe, prvo su u sveitalijanskom derbiju slavili u Milanu protiv oslabljene Olimpije, a onda su deklasirali Baskoniju u Bolonji sa 30 poena razlike prošle sedmice. U tom meču su skoro svi igrači Serđa Skariola bili raspoloženi a najefikasniji su bili Majki, Kordinije i Lundberg, Miloš Teodosić za sada više dodaje nego što postiže poene, ali je na proseku od 8,4 koša uz nešto više od 4 asistencije po meču.

Predlog

U mnogo boljem raspoloženje gosti čekaju ovaj meč ali je Damoklov mač nad glavom domaćih i trenera Dejana Radonjića. Navijači Panatinaikosa su nezadovoljni, posebno jer gradski rival Olimpijakos igra mnogo bolje i u vrhu je tabele dok su oni na poslednjem mestu. Virtus moraju dobiti kako znaju i umeju, a obo je prvi međusobni susret ove dve ekipe još od maja 2002. godine u Evroligi. Za jedinicu se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent 1.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.