Sreda, 23/11 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
23/11Baskonia Vitoria-Gasteiz vs Žalgiris KaunasUkupno pogodaka - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Manje 165.50
7 / 10 Ulog
22/11/2022 12:01
Posle osam utakmica u novoj sezoni Evrolige Žalgiris ima pet, a Baskonija 4 pobede. Prvi međusobni duel igra se u Vitoriji u sredu u 20.30.
Baskonija

Kao je da je ona fantastična partija Baskonije protiv Makabija izbacila ekipu iz ritma i oni su nakon nje vezali tri poraza, dva u Evroligi i jedan u ACB ligi. Istina, neposredno posle pobede nad Izraelcima pobedili su Betis u domaćem prvenstvu, ali je i to bilo na jedvite jade posle produžetka. Španski tim ima imperativ pobede u duelu sa Litvancima, posebno jer je do sada mnogo uspešniji na svom parketu na kome je pobedio Partizan, Zvezdu i Makabi, dok je izgubio samo od Olimpijakosa. Na strani je Baskonija slavila samo u Valensiji na startu takmičenja. U ekipi trenera Panjaroje za sada je ubedljivo najbolji američkim bek koji je stigao iz Denvera, Markus Hauard, koji postiže čak 17 poena po meču, a iza njega su centri Maik Kotsar sa 12,5 i Darijus Tompson sa 11,8.

Žalgiris

Mnogi su potcenjivali jedinog litvanskog predstavnika pred start sezone i predviđali mu začelje tabele u Evroligi. Međutim, pokazalo se da je \'\'zelena šuma\'\' žilavija od predviđanja i posle osam kola Žalgiris ima 5 pobeda i tri poraza. Pri tom su pobeđivali ekipe poput Barselone i Olimpije, koju su savladali u prethodnom kolu. Žalgiris je bolji kada igra na svom parketu, na strani su slavili samo u Vilerbanu protiv Asvela, dok su izgubili od Makabija, Olimpijakosa i Partizana. Trener Kazis Makvitis se najviše uzda u Kinana Evansa, Ignasa Brazdejkisa i Rolandsa Smitsa, koji su najefikasniji pojedinci, ali su tu i iskusni Lekavičijus, Ulanovas i Butkevičijus, dok se čeka potpuni oporavak Mantasa Kalnietisa koji je u Evroligi odigrao samo jedan minut ove sezone.

Predlog

Oba tima daju dosta poena, ali je Žalgiris počeo u poslednje vreme da više obraća pažnju na odbranu. U Vitoriji do uspeha mogu isključivo ako zaustave Hauarda i sigurno je da će to biti glavni zadatak. Baskoniji nije važno sa koliko poena će slaviti, već samo da pobede. Biće tvrd meč i smatramo da će biti manje poena od ponuđene granice lkoja je u kladionici Meridianbet na 165,5 poena ukupno.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.