Nedelja, 27/11 - Fudbal, Engleska, FA Kup
27/11Newport County vs Derbi Kaunti1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
26/11/2022 15:26
U jednoj od zanimljivijih utakmica engleskog FA kupa Njuport dočekuje Derbi Kaunti. Utakmica se igra u nedelju u 16.15.
Njuport

Klub iz Velsa je član Lige 2 i trenutno je na 18. estu nakon 19 odigranih utakmica. Teško je očekivati da mogu nešto više u aktuelnoj sezoni ali je njihov primarni cilj ionako opstanak u ovoj konkurenciji. U novembru je Njuport okončao svoj put u EFL kupu porazom od premijerligaša Lestera, ali je preko Kolčestera stigao do ove runde u važnijem FA kupu. U prvenstvu su igrali dosta promenjivo u poslednje vreme, pa tako u šest prethodnih kola imaju po dve pobede, dva remija i dva poraza. Prošle sedmice su pobedili Džilindžem sa 2:0 u Njuportu, ali su između dva vikenda doživeli poraz u EFL Trofeju od MK Donsa sa 3:1.

Derbi Kaunti

Nekadašnji stalni učesnik elitnog ranga engleskog fudbala potonuo je do treće lige. Malo zbog slabih razultata a više zbog finansijskih problema koji su uzrokovali i oduzimanje bodova, \'\'Ovnovi\'\' su se našli na mestu gde ne pripadaju, ni po tradiciji a ni rejting. Ipak, tu su gde su i moraju da prave planove kako da se, za početak, vrate u Čempionšip. Neće to biti lak zadatak, Derbi je trenutno tek na 8. mestu a vodeći dvojac koji čine Plimut i Ipsvič, već imaju dvocefrenu prednost. Sve kje prilika da će direktan povratak u Čempionšip biti teško izvodljiv, pa su sada usmereni na obezbeđivanje baraža, a za to im je potrebno da na kraju budu barem na 6. mestu. U prošlom kolu FA kupa su sa 5:0 eliminisali Torki, ali su pravo lice pokazali na Enfildu u utakmici EFL kupa kada su od Liverpula ispali tek nakon penala, pošto je nakon 90 minuta bilo 0:0. Jesu \'\'Redsi\'\' igrali u kombinovanom sastavu, ali je u timu bilo nekoliko prvotimaca.

Predlog

Gosti su favoriti ne samo zato što igraju u većem rangu, već i zbog činjenice da predstavljau brend u ostrvskom fudbalu. Njuport je u Velsu u senci Kardifa, Svonsija i još nekih timova, ali se ipak odlučio da ne igra velški šampionat, već da se \'\'zlopati\'\'po Engleskoj. Naš predlog je dvojka, a za pobedu \'\'Ovnova\'\' koeficijent iznosi 2.10 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.