Četvrtak, 08/12 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
08/12Panathinaikos vs Milano1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
06/12/2022 14:19
Grčki tim igra kao preporođen od dolaska Dvejna Bejkona i vezao je tri pobede u Evoligi. Za četvrtu se bore protiv Olimpije, tima koji je u velikoj krizi. Meč u AOKA areni igra se u četvrtak u 20 časova.
Panatinaikos

\'\'Zeleni\'\' su imali pet vezanih pobeda, tri u Evroligi i dve u domaćem šampionatu. Taj niz su prekinuli u ponedeljak novim porazom od gradskog rivala Olimpijakosa u šampionatu Grčke. Tim porazom, koji su doživeli sa samo dva poena razlike, znatno su umanjili svoje šanse da ligu završe na prvom mestu i tako steknu prednost domaćeg parketa, odnosno to da eventualnu majstoricu igraju pred svojim navijačima. Još je daleko od finala grčke lige a sada će tim Dejana Radonjića pokušati da se domogne plasman u plej-of u Evroligu u kojem nisu odavno igrali. Dolaskom Dvejna Bejkona i oporavkom Nejta Voltersa ovaj tim je značajno promenio fizionomiju i sada deluju mnogo bolje nego na početku sezone kada se klupa ozbiljno drmala crnogorskom stručnjaku. U prošlom kolu Pao je slavio kao gost na teškom gostovanju u Kaunasu, pobedili su Žalgiris uz sjajne partije Vilijamsa i Bejkona. POsle 11 kola u Evroligi Panatinaikos je na skoru 5-6 i sada ima priliku da dođe na 50% uspešnosti.

Olimpija

Posle povrede nekoliko košarkaša, a posebno Šejvona Šildsa, Olimpija se raspala. Milanski tim je sezonu počeo odlično, pobedio u Beogradu i Minhenu, ali je onda igrao bez Datomea, Berona, Tonuta i Šildsa, osnovice na spoljnim pozicijama. U međuvremenu angažovan je Timoti Luvavu, košarkaš koji je sa uspehom igrao u NBA ligi, a pre toga u beogradskoj Megi, ali se francuski reprezentativac još nije u potpunosti snašao u novom timu. Najbolji meč Luvavu je odigrao za vikend kada je Olimpija ubedljivo slavila u Palakanestru na gostovanju kod Sasarija. U trijumfu sa 29 pena razlike Luvavu je ubacio 21 poena. Tim se kompletirao, van stroja su još samo Šilds i Datome, a pitanje je da li će Pengos biti u timu. Ovo je prilike da se prekine niz od čak sedam uzastopnih poraza u Evroligi.

Predlog

Sada je OAKA arena skoro kao bastion. Panatinaikos igra odlično i mogao bi da veže i četvrti trijumf u elitnom takmičenju. Italijani su na začelju tabele, imaju tri pobede koliko i Asvel i Alba i u ovom momentu su daleko od plej ofa. Pao je bliži pobedi i očekujemo da slavi protiv uzdrmane Olimpje. Za jedinicu se u kladionici MaxBet dobija koeficijent koji iznosi 1.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.