Subota, 10/12 - Fudbal, Kipar, 1st Division
10/12Enosis Neon Paralimni vs Apolon1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
08/12/2022 18:26
Domaći tim je u krizi što bi gosti iz Limasola mogli da iskoriste. Meč kiparske Super lige igra se u subotu u 18 časova.
Paralimni

Ekipa iz Paralimnija, grada na jugu u Famagusti, trenutno je u krizi rezultata. Na poslednja četiri meča uzeli su samo jedan bod i sada su na tabeli kiparskog prvenstva tek na 12 mestu. Njihov najveći problem je efikasnost, na 13 utakmica dali su samo devet golova, dok su primili 20. Na prethodna četiri meča uspeli su samo jednom da zatresu mrežu rivala i to u porazu od poslednjeplasirane ekipe. Ipak, treba reći da Paralimni nije tako loš kada igra na domaćem terenu. Sve tri pobede ostvarili su kao domaćini, ali i oba remija su upisali na svom terenu, dok su pored dva domaća poraza, na strani upisali još šest. AEK iz Larnake, aktuelni osvajač Kupa Kipra, odneo je bodove iz Paralimnija pre sedam dana, bilo je 2:0 za kiparskog predstavnika u grupnoj fazi Lige Evrope.

Apolon

Tim iz Limasola je u gornjem delu tabele i očekivano je da se plasiraju u plej-of. O tituli je u ovom trenutku iuzorno i razmišljati s obziro da vodeći Pafos ima 12 bodova više, ali su daleko odmakli i mnogo opasniji i jači rivali, APOEL, Aris iz Limasola i AEK iz Larnake. Ma koliko Pafos do sada bio sjajan, čini nam se da neće izdržati trku sa tri kluba sa znatno više iskustva i trofeja u svojim vitrinama. Za Apolon ostaje nada da mogu do plasmana u Evropu, pošto su i ove sezone bili u grupnoj faz Lige konferencija. U konkurenciji AZ Alkmara, ukrajinskog Dnjipra i Vaduza zauzeli su treće mesto i neće nastaviti takmičenje u nokaut fazi na proleće, u koju odlaze Holanđani i Ukrajinci. Ipak, sedam osvojenih bodova ostavlja im lepu zalihu za poboljšanje koeficijenta za naredni nastup.

Predlog

U prvom delu sezone Apolon je Paralimni minimalnim rezultatom na svom terenu, a isto je uradio i u još dva meča pre toga. I sada je tim Apolona favorit, dok se Paralimni uzda u svoj teren i svoje navijače. Ne očekujemo goleadu, ali nam je prvi predlog trijumf gostiju. Za dvojku se u kladionici Meridianbet dobija keoficijent 2.11.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.