Ponedeljak, 12/12 - Fudbal, Rumunija, Liga I
12/12Mioveni vs Univ. Craiova1X2tip: 2
9 / 10 Ulog
11/12/2022 17:16
U poslednjoj utakmici 20. kola rumunske elitne divizije poslednjeplasirani Moveni dočekuje Univerzitateu. Meč počinje u ponedeljak u 19.30.
Mioveni

Dačija Mioveni se već polako pakuje za drugu ligu. Oni imaju samo 8 bodova na kontu posle 19 kola i teško je očekivati da mogu, čak i posle plej auta, da izbegnu najgore. Samo su jednom pobedili i to na gostovanju kod Sepsija još početkom septembra. Za razliku od prvenstva Mioveni igra sasvim dobro u Kupu Ruminije i tu su drugi u grupi od šest timova sa dve pobede i jednim porazom. Takmičenje u Kupu je komplikovano i sigurno da im nije u prvom planu u ovom trenutku. Na domaćem terenu Mioveni je odigrao devet utakmica, pet je izgubio a četiri puta je igrao nerešeno. U dva prethodna kola imali su teške rivale, dobro su se držali protiv šampiona Kluža kada su poraženi minimalnim rezultatom, dok su ubedljivo izgubili u Bukureštu od FCSB-a sa 5:1.

Univezritatea Krajova

Gosti iz Krajove su u lošoj seriji rezultata i duel sa slabio Miovenijem je prava prilika da prekinu crni niz. Na poslednjih pet mečeva, tri u prvenstvu i dva Kupu, nisu osetili slast pobede, ali su pred ovo kolo i dalje bili visoko pozicionirani na tabeli i zazimali su 4. mesto. Već ih je prestigao FCSB ali bi oni mogli pobedom da se vrate na četvrto mesto, i da preteknu makar Rapid iz Bukurešta. U tri prethodna kola izgubili su od gradskog rivala Krajove, a igrali su nerešenoRapidom i Kindijom u gostima. Univerzitatea je na strani pobedila tri puta, dva trijumfa su ostvarili u oktbru, protiv Sepsija i Arada, a prvi na startu prvenstva protiv Krajove, mada to nije bilo klasično gostovanje.

Predlog

Nije Univerzitatea u nekoj posebnoj formi ali jednostavno mora da slavi na ovom gostovanju. Oni su dosta mučili sa Miovenijem i u prvom delu sezone kada su u Krajovi slavili minimalnu pobedu. Posle serije loših rezultata postao im je ugrožen plasman u plej-of pa očekujemo da sa tri boda iz ovog meča ponovo prižu bliže tom cilju. Za dvojku se u kladionici CircusBet dobija koeficijent 1.66.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.