Utorak, 13/12 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
13/12Milano vs Maccabi Tel Aviv1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
11/12/2022 19:12
Neverovatnu seriju poraza tim iz \'\'grada mode\'\' želi da prekine protiv \'\'Ponosa Izraela\'\'. Utakmica u Milanu igra se u utorak u 20.30 časova.
Olimpija Milano

Kao da nema kraja porazima Olimpije. Posle odličnog starta sezone i tri pobede u prva četiri kola, u narednih osam nisu slavili nijednom. To se sve poklopilo sa ogromnim kadrovskim problemima u timu iz Milana. Jedan po jedan ispadali su igrači, uglavnom iz spoljne linije, zbog težih ili lakših povreda, pa ovaj tim nije nijednom odigrao meč u kompletnom sastavu. Ni u Atini nisu bili kompletni, nisu igrali od ranije povređeni Datome, Šilds ali i od skorije odsutni Kevin Pengos. I pored toga igrali su dobro i malo je nedostajalo da prekinu crni niz pošto su izgubili tek posle dodatnih pet minuta. Najnovije pojačanje, Timoti Luvavu, mora da igra sve više i on u potpunosti opravdava poverenje trenere Mesine. U AOKA Areni bivši NBA košarkaš i nekadašnji član Mege, ubacio je 15 poena, a od njega je za pone bio efikasniji samo MItru-Long. Odlinu partiju odigrao je i Brendon Dejvis.

Makabi

\'\'Ponos Izraela\'\' baš i nije na ponos navijačima kada napusti Tel Aviv. Makabi nije pobedio nijednom van svoje zemlje i trenutni skor u Evroligi mu je šest pobeda i isto toliko poraza. Jasna je bila namera uprave ovog slavnog kluba da napokon urade nešto više u elitnom takmičenju, dovedeni su sjajni individualci poput Lorenca Brauna, Vejda Boldvina, Daruna Hilijarda ili Džoša Niboa na centarskim pozicijima, ali ovi igrači, kao i svi ostali, imaju  jedno lice pred domaćim navijačima, a sasvim drugo kada napuste Izrael. U prethodnom kolu Makabi je pobedio Valensiju, naravno u Tel Avivu i ostvario šesti domaći trijumf. U Milano odlaze po prvi gostujući trijumf, a posle samo dva dana čeka ih još jedan meč u Italiji, biće gosti Virtusa u Bolonji. U pobedi nad Valensijom najefikasniji su bili Lorenco Braun sa 15, Darun Hilijard sa 1, a dvocifren je bio i Bonzi Kolson sa 10 poena.

Predlog

Neko će prekinuti crni niz u ovom meču, ili će Olimpija pobediti posle osam uzastopnih poraza, ili će Makabi slaviti na strani nakon šest poraza u nizu. Olimpija je i dalje nekompletna, ali smatramo da će imati odromnu želju da pobede i krenu ka sredini tabele pošto su sada na samo dnu. Naš predlog je jedinica, a za nju se u kladionici CircusBet dobija koeficijent 1.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.