Utorak, 13/12 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
13/12Olympiakos Piraeus vs Fenerbahçe1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
12/12/2022 15:38
Duel u Pireju svakako je derbi kola u Evroligi. Lider iz Istanbula gostuje kod trećeplasiranog Olimpijakosa u utorak u 19 časova.
Olimpijakos

Pirejci su ove sezone pokazali jedno sasvim novo lice. Tim koji se ranije odlikovao pre svega čvrstom odbranom i postizao malo koševa, sada u Evroligi ima prosek od preko 86 ubačenih poena po meču. Najveće zasluge za to idu na afdresu bugarskog reprezentativca Saše Vezenkova koji je sa 19,8 poena u prvih 12 kola ubedljivo najefikasniji pojedinac. Za njim su to Kostas Slukas sa 12,9 i Janulis Larencakis sa skoro deset koševa po utakmici.  Pored ove trojice treba istaći i učinak Mustafe Fala, Šejkila Mekisika i Tomasa Volkapa, koji imaju dobar prosek, ali se ističu i po skokovima i asistencijama. U prošlom kolu Olimpijakos je deklasirao Virtus iz Bolonje sa gotovo neverovatnih 117:71, a ponovo je Vezenkov bio najefikasiji sa 19 koševa dok su ga pratili Fal i Peters sa po 15.

Fenerbahče

Od starta sezone Fener se održava na vrhu tabele i trenutno je lider sa 10 pobeda i samo dva neuspeha. Međutim, čini nam se da pomalo popuštaju u formi, što i nije iznenađenje za ekipu koja je u potpunosti renovirana ovog leta. Novi trener je Jorgos Barcokas, a od najzvučnijih pojačanja izdvajamo Skotija Vilbekina, Nika Kalatesa i, možda najprijatnije iznenađenje, sjajnog Džonatana Motlija koji je došao iz Lokomotive Kubanj. Upravo je Motli najefikasniji košarkaš Ferena i prosečno u Evroligi postiže više od 14 poena uz 5,5 skokova po meču. Vilbekin i Marko Gudurić daju po 12, i po poena, a dvocifren učinak ima i Najdžel Hejz-Dejvis, krilo koje je prošle sezone igralo u Barseloni. U prošlom kolu Fener je pobedio Albu u Berlinu sa skoro 30 poena razlike, tačnije 29 i tako se iskupio za poraz od Reala u Istanbulu jedno kolo ranije.

Predlog

Po svemu viđenom neće biti iznenađenje ako ove dve ekipe budemo gledali i na Fajnal-foru. Po svemu su najviše pokazali do sada ali će veliku konkurenciju imati u Realu, Barsi i Efesu. Nikako se ne sme zaboraviri ni sjajni Monako. Mada su Tirci bolje plasirani nama se čini da je Olimpijakos bliži trijumfu u ovom meču. Naš predlog je jedinica a za nju se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent 1.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.