Sreda, 14/12 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
14/12AS Monaco vs FC BarcelonaUkupno pogodaka - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Više 162.50
7 / 10 Ulog
12/12/2022 16:04
U Monte Karlu se sastaju dve ekipe koje pretenduju da odu na završni turnir. Monako dočekuje Barselonu u sredu u 19 časova.
Monako

\'\'Kneževi\'\' potvrđuju ono što su za njih mnogi tvrdili pre početka sezone, a to jeda imaju tim za velika dela. Moramo da primetimo da tu mnogo toga zavisi od trenera, a Saša Obradović je, za sada, uspeo da uklopi trojicu neverovatnih strelaca i individualaca, Majka Džejmasa, Elija Okoba i Džordana Lojda. Sva trojica su navikla da budu glavne \'\'praćke\'\' u ekipama u kojima nastupaju, ali su se stavili u službu kolektiva i to sada sasvim dobro deluje. Monako ima 9 poeba i tri poraza, a sa tim skorom su drugi na tabeli, odmah iza Fenerbahčea. U proplom kolu su, doduše uz jedan neverovatan rasplet dešavanja, pobedili Real u Madridu nakon dodatnih 5 minuta. Treba reći da su Madriđani imali 4 poena prednosti, ali je u poslednjem napadu Majk Džejms ubacio trojku uz faul i odmeo meču produžetak. Računajući i francusko prvenstvo Monako je vezao sedam pobeda a poslednje dve utakmice je dobio posle produžetka. Džejms daje 18,8 poena u Evroligi, Lojd je na skoro 13, a Okobo na 12,3. Dvocifren učinak ima i odlični Alfa Dijalo 10,4 uz 4 i po skoka po meču.

Barselona

Nikola Mirotić se vratio u tim ranije nego što se očekivalo, nakon teške povrede zbog koje je propustio i Evrobasket, i odmah preuzeo dirigentsku palicu. Na dva odigrana meča naturalizovani Crnogorac je ubacio 36 koševa i uhvatio 11 lopti, pa je po prosečnom učinku odmah izbio na vrh u timu Šarunasa Jasikevičijusa. Nikolas Laprovitola je bio glavna uzdanica litvanskog stručnjaka do povratka Mirotića, Argentinac je ubacivao preko 14 koševa po utakmici u Evroligi i bio je jedini dvocifren košarkaš po tom parametru. Ipak, to nije iznenađenje, Barsa neguje čvrstu odbrani i mnogo se pažnje posvećuje defanzivi. Oporavkom Mitrovića tim će u napadu biti mnogo potentniji i zato nas iznenađuje poraz od Asvela u prethodnom kolu i to u Blau Grani. Bio je to najveći kiks Barselone u dosadašnjem delu sezone i zato će oni, uvereni smo, pokušati da ga neutrališu već pobedom u Monte Karlu.

Predlog

Monako je napadački opasniji od Barselone, dok su Katalonci mnogo čvršći u defanzivi. Ko nametne svoj stil igre dobiće ovaj meč, u to nema sumnje. Po kladionici Barselona je blagi favorit, ali je naš izbor igra na poene. Očekujemo da bude prebačena ponuđena granica od 162,5 koševa ukupno, a za (+) se u kladionici MaxBet dobija koeficijent 1.90.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.