Sreda, 14/12 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
14/12Virtus Bologna vs ALBA BerlinUkupno pogodaka - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Manje 162.50
7 / 10 Ulog
12/12/2022 16:33
Ova dva tima traže iskupljenje posle katastrofalnih poraza u prošlom kolu Evrolige. Meč u Bolonji igra se u sredu u 20.30.
Virtus

Sigurno da nikom u Virtusu još nije jasno šta se to dogodilo u Atini u domu košarkaša Olimpijakosa. Italijanski povratnik u Evroligu izgubio je sa 117:71 u Dvorani Mira i prijateljstva, a domaćini uopšte nisu bili prijateljski nastrojeni. Da sve bude gore ovo je bio četvrti uzastopni poraz Virtusa u elitnom takmičenju i oni sada imaju skor od 4 pobede i 8 poraza i nalaze se na pretposlednjem mestu na tabeli, a od njih je slabiji samo drugi italijanski predstavnik Olimpija iz Milana, koja ima samo tri pobede u prvih 12 kola. Samo Ife Lundberg ima prosečno više od 10 ubačenih poena, Danac postiže skoro 11 u proseku, a drugi mesto dele Džordan Miki i Šemi Oudžejli. Zanimljivo je da su sva trojica prvih strelaca u tim stigla ovog leta. Džordan Miki je i najbolji skakač tima, a posle njega je to Mam Žaite. Miloš Teodosić ubacuje po 8 koševa u proseku, ali ima i 4,4 asistencije po meču.

Alba

Berlinci su u totalnom kanalu još posle tri vezane pobede na startu sezone. Od tog trenutka Albatrosi su vezali bneverovatnih devet neuspeha i sada drže dno tabele sa Olimpijom iz Milana, pošto imaju isti skor 3-9. U prošlom kolu ih je u Berlinu deklasirao Fenerbahče, bilo je +29 za lidera iz Istanbula. Jednostavno nemačkom predstavniku ništa ne ide od ruke u evropskom takmičenju dok u nemačkoj Bundelsigi imaju samo jedan poraz u devet odigranih kola. Početni entuzijazam je spalasnuo, igrači igraju promenjivo, pa je tako odlični Tamir Blat u duelu sa Fenerom ostao bez ubačenog koša za skoro 20 minuta na terenu. U tom duelu su najbolji bili Džejlen Smit sa 15 poena i Maodo Lo i Lamers sa po 12. Kao ozebao sunce čekaju Berlinci povratak Eriksena, ali je njegova povreda teže prirode i veliko je pitanje kada će ponovo na parket. Sve više se govori i odlasku trenera Izraela Gonzalesa, ali Nemci još uvek ne đele da lome preko kolena.

Predlog

Nekako nam se čini da ove dve ekipe nemaju šta da traže kada je plasman u plejof u pitanju. Možda i nisu imali prevelike ambicije, Virtus se tek vratio u Evroligu i to osvajanjem Evrokuša, dok su Berlinci tu od ranije, ali nikako da se nađu u četvrtfinalu. U prvom njihvom duelu još od 1998. godine smatramo da će biti malo koševa, manje od ponušene granice koja u kladionici CircusBet iznosi 162,5. Za (-) UP kvota je 1.87.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.