Četvrtak, 15/12 - Fudbal, Kipar, 1st Division
15/12Apolon vs Doxa1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
13/12/2022 16:36
Apolon se drži u gornjem delu tabele i njegov je plan da igra u plej-ofu. U Limasol dolazi Doksa, a meč se igra u četvrtak u 18 časova.
Apolon

Domaćin ne može u potpunosti da bude zadovoljan sezonom, od Apolona se očekivalo više, ali je sada prvi cilj da se ostane među prvih šest i da se, što je više moguće, smanji zaostatak za vodećim timovima. Ekipa iz Limasola je na petom mestu sa 22 boda, 11 manje od vodećeg APOEL-a, ali i jednim zaostalim mečom. To je ovaj sa ekipom Dokse Katokopije, pa bi eventualnim trijumfom stigli na osam bodova manje od lidera, a još bliži bi bili ostalim timovima koji su ispred njih, Arisu, AEL-u i Pafosu. Apolon je imao obaveze u Evropi tokom jeseni, igrali su u grupnoj fazi Lige konferencija ali se u konkurenciji AZ Alkmara i Dnjipra nisu izborili za proleće pošto su uspešniji bili samo od Vaduza. U prošlom kolu Apolon je zabeležio minimalnu pobedu na gostovanju kod Paralimnija.

Doksa

Gosti dolaze iz Nikozije i njihov trenutni plasman ne daje veliku nadu da mogu u plej-of. Katokopija je tek 11. sa 11 bodova, a posebno u oči upada njihov učinak na domaćem terenu. Od sedam odigranih utakmica čak šest su izgubili dok su slavili samo jednom i to pre desetak dana protiv Akritasa. Za divno čudo Doksa je nezgodan gost. Uspeli su da osvoje osam bodova na sedam gostovanja i taj učinak ih drži na distanci u odnosu na dve poslednjeplasirane ekipe. Bez obzira na prednost od tri, četiri boda, Doksu sigurno očekuje grčevita borba za opstanak kada liga, posle 26 kola, bude podeljena na dva dela. U prethodnom kolu Doksa je na svom stadionu minimalnom poražena od ekipe AEK-a iz Larnake.

Predlog

U prvom delu sezone Apolon je odneo sva tri boda sa gostovanja Doksi, rezultat je bio onaj najčešći kada igraju ovi timovi, samo 1:0. To što Doksa igra dobro na strani ne mora ništa da znači u slučaju Apolona koji je na sedam utakmica na domaćem ternu dobio čak šest. Svakako je domaćin u prednosti i ne bi smeo da ispusti šansu da smanji zaostatak za timovima koji su ispred njega. Golova neće biti mnogo, ali jedinica ne bi smela da izostane. Za pobedu Apolona kvota je 1.42 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.