Četvrtak, 15/12 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
15/12Asvel Lyon-Villeurbanne vs Olympiakos PiraeusUkupno pogodaka - gost - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Više 83.50
7 / 10 Ulog
14/12/2022 16:15
Ove dve ekipe dočekuju međusobni duel u odličnom raspolođenju posle po dve vezane pobede. Meč u Vilerbanu igra se u četvrtak u 21 čas.
Asvel

Francuski predstavnik je nešto slabije počeo sezonu u Evroligi ali je u dva poslednja kola vezao dve pobede i sada je na učinku od 5 pobeda i 7 poraza. Još uvek su daleko od plej-ofa, ali se čini da Parkerov tim i nema neke velike ambicije što se toga tiče. Ipak, prošle sedmice su napravili malu senzaciju kada su pobedili Barselonu u Blau Grani. Taj neočekivani trijufm nadgradili su pobedom nad Partizanom u utorak posle prave drame u finišu, zahvaljujući svom najboljem košarkašu Nandu De Kolou. Uz bivšeg francuskog reprezentativca najb olji strelac ove sezone je Metjus, a on je jedini sa dvocifrenim učinkom. Blizu deset poena po meču su i Jusufa Fal i Dejvid Lajti- Inače gorostasni Fal je i najbolji skakač sa više od 7 skokova po utakmici u Evroligi.

Olimpijakos

Pirejci su zgromili Virtus prošle sedmice, sa čak 46 poena razlike su dobili  taj duel, a tek nešto bolje je prošao lider Fenerbahče u utorak. Već posle prve četvrtine sve je bilo jasno, Olimpijakos je odmah napravio veliku razliku i nije dopustio Fener ni da mu se približi. Inače pre ove dve vezane pobedeu Pireju Grci su izgubili od Efesa u Istanbulu i to im je bio drugi vezani gostujući poraz, pošto su ranije poraženi i u Tel Avivu protiv Makabija. Ovo je šansa da prekinu taj kratki niz poraza, Asvel ne spada u nepobedive ekipe na svom parketu, a nema ni neku posebno jaku pofrđku sa tribina. U timu Olimpijakosa sezonu obeležava Saša Vezenkov sa 20 koševa u proseku, drugi je iskusni plejmejker Kostas Slukas, a odlični su i Larencakis i Jusufa Fal. Pre dva dana opet je bugarski krilni igrač bio najefikasniji, ubacio je Feneru 21 poen, a dvocifreni su bili i Larencakis, Peters i Fal.

Predlog

Pirejci u dve prethodne sezone nisu bili ovako dobri u Evroligi ali su i pored toga pobeđivali u predgrađu Liona. Sada bi to trebali da urade još lakše, mada se iskusni sastav Asvela nikako ne sme potceniti. De Kolo, Metjus i ostali umeju da budu nezgodni, ali smatramo da će Jorgos barcokas umeti da pripremi tim i donese bodove iz Vilerbana. Pored toga verujemo u efikasnu igru gostiju i predlažemo više poena od ponuđene granice za Olimpijakos. Granica je na 83,5 a za (+) kvota je 1.93 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.