Petak, 16/12 - Fudbal, Turska, TFF 1. Lig
16/12Rizespor vs Goztepe1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
14/12/2022 16:38
Ove dve ekipe su prošle sezone vojevale u Super ligi, a sada su u drugoj ligi Turske. Tamo se mnogo bolje snašao Rize i favorit u je u ovom meču koji se igra u petak u 18 časova.
Rizespor

Domaćin u prvoj utamici 17. kola dočekuje rivala protiv koga je u prethodne četiri sezone igrao u eliti. Prošle je Rize zaizeo 17. a Gectepe 19. mesto u Super ligi, pa su zajedno sa Altajem i Malatijom ispali u drugu ligu. Posle 16 kola u drugoj ligi Rize je na solidnom 3. mestu, imaju 29 bodova, koliko i Pendikspor ispred njih, ali i Kečiorenguču iza njih. Vodeći Ejupsor je dosta odmakao i teško će ga neko stići, međutim, u elitu direktno ide i drugoplasirana ekia, pa je za Rize to glavni cilj. Oni su bez poraza od polovine septembra, vezali su 11 mečeva bez poraza, a za  ikend su slavili minimalnu pobedu na gostovanju kdo Tuzlaspora.

Gectepe

Nema ništa od ekspresnog povratka Gectepea u tursku elitu. Ovaj tim je posle 16 kola tek na 12. mestu a od vodećeg Ejupspora imaju 26 bodova mnaje. Možda Rize i drugoplasirani Pendikspor nisu nedostižni, imaju osam bodova više od Gectepea, što nije nenadoknadivo. U prošloj sezoni Gectepe je na dva meča primio čak 10 golova od Rizea, jednom je bilo 7:1, a i sada je Rize favorit. Gectepe se uzda u dobru odbranu ove sezone, primili su manje od jednog gola prosečno po meču, ali će u Rizeu biti na velikom iskušenju. U prošlom kolu Gectepe je dobio Manisu na svom terenu minimalnim rezultatom.

Predlog

Svakako je domaćin znatno bliži uspehu u ovom meču, a to je isključivo pobeda. Gosti bi bili zadovoljni i bodom ali će teško do njega do i ukoliko budu igrali kao prošle sezone. Kvota je odlična i za jedinicu se u kladionici CircusBet dobija koeficijent 2.10.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.