Petak, 16/12 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
16/12Fenerbahçe vs Baskonia Vitoria-Gasteiz1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
15/12/2022 13:00
Španci su napravili već jednu senzaciju u Istanbulu, da li imaju snage i za drugu? Meč Fenerbahče - Baskonija igra se u petak u 18.45.
Fenerbahče

Posle fantastičnog starta sezone tim iz Istanbula počeo je pomalo da posrće. Nije to neko veliko iznenađenja, sezona je duga, utakmica je mnogo i svaki tim mora da prođe kroz neki krizni period. Najvažnije je da on ne traje predugo. Fener je izgubio dva puta u prethodna tri kola u Evroligi, a to je dodao i jedan poraz u turskom prvenstvu. Pre tri dana gostovali su u Pireju gde su oružje položili vrlo rano, već posle prvih deset minuta. Sada su na učinku od 10-3, a do sada su na svom parketu izgubili samo od madridskog Reala. Džonatan Motli je i dalje igrač sa najboljim prosekom poena, ali njega nije bilo u meču sa Olimpijakosom, kao ni Skotija Vilbekina, Dešona Pjera i, od početka sezone, Nemanje Bjelice. Uspeh u ovom meču umnogome zavisi od toga na koga neće moći da računa Dimitris Itudis, a u Pireju su najefikasniji bili Edvards i Akpinar, uz Gudurića i Kalatesa.

Baskonija

Baskijci su došli u Istanbulu po bar jednu pobedu i ostavrili su je u duelu sa dvostrukim uzastopnim šampionom Evrope. Veliko iznenađenje bio je trijumf Baskonije protiv Anadolu Efesa i oni sada potpuno rasterećeno mogu da igraju protiv Fenerbahčea. Na ruku im ne ide ubedljiv poraz Fenera u Grčkoj, pa će domaćin sada imati obaveze da se iskupi za taj neuspeh pred svojim navijačima. Baskoniju je do trijumfa vodio Hauard sa 19 poena, ali pre svega Vanja Marinković sa rekordom sezone od 18 koševa za 25 minuta. Odlično je odigrao i Gidraitis sa 11 poena i 6 skokova. Tim trenera Penjaroje je najprijatnije iznenađenje sa skorom 8-5, a po prosečnom učinku najefikasniji je Markus Hauard sa više od 15 poena, dok je Darijus Tompson ubacivao 11,7 po meču. Pobeda u Istanbulu bila je tek druga za Baskoniju u ovoj sezoni Evrolige, pošto su u prvom kolu slavili u Valensiji.

Predlog

Ne računajući Valeniju trijumf u Istanbulu bio je prvi van Španije za Baskoniju. Jasno je da ovom timu ne prija previše kada igraju van Vitorije, ali su sada potvrdili da mogu da iznenade. Teško je očekivati da to urade dva puta za tri dana, mada će Fener biti opet jako oslabljen. Vilbekin i Pjer neće igrati, ali se očekuje povratak Motlija. Naš predlog je jedinica za koju se u kladionici CircusBet dobija koeficijent 1.46.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.