Subota, 17/12 - Fudbal, Škotska, Premijeršip
17/12Livingston vs Dandi Junajted1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
15/12/2022 13:39
Nastavlja se Premijer liga Škotske, za titulu se ponovo bore rivali uz Glazgova, a ostali timovi igraju za što bolji plasman. U Livingston stiže Dandi junajted u subotu u 16 časova.
Livingston

Domaći tim je na solidnom 4. mestu posle 15 odigranih kola. Bili su u dobroj formi pred prekid sezone zbog Mundijala, na kome selekcija Škotske nije igrala. U prethodnih šest kola ovaj tim je izgubio samo jednom i to kada je na stadion Toni Makaroni došao Seltik., mada je samo kolo pre tog neusha Livingston odigrao nerešeno sa Rendžersom u gostima. Najbitnije za ovaj tim je da zadrže poziciju u gornjoj polovini tabele i tako se plasiraju u plej-of. Do kraja prvog dela takmičenja ostalo je da se odigra još sedam kola i šanse Livingstona da budu među prvih šest ekipe sasvim su realne.

Dandi junajted

Ekipa Dandija junajteda lako bi mogla nakon ove sezone da se pridruži svom gradskom rivalu Dandiju u drugoj ligi i da ovaj grad ostane bez prvoligaša. Trenutno su na poslednjem mestu sa samo 12 bodova, i izvesno je da će takmičenje nastaviti u plej-autu. To će biti njihova šansa da se spasu najgoreg, ali će morati znatno da poboljšaju formu, a mođda i angažuju neko pojačanje. U prethodnih pet kola, pre odlaska na odmor, ovaj tim je izgubio čak četiri puta a slavili su samo u meču sa Kilmarnokom na svom terenu, mada dosta ubedljivo sa 4:0. Dandi junajted je ove sezone bez pobede na strani u Premijer ligi, a samo su dva puta uzeli po bod, bilo je to na gostovanjima kod Madervela i Ros Kauntija.

Predlog

Ovo je treći međusobni duel ove dve ekipe u aktuelnoj sezoni. U prvenstvu je Livingston pobedio kao gost u Dandiju sa 1:0, ali se Dandi junajted revanširao u Liga kupu i pobedio u Livingstonu sa 2:1, mada taj meč nije bio toliko značajan. Prednost u ovom je na strani domaćina, Livingston igra mnogo bolje, a na svom stadionu Toni Makaroni su vrlo ubedljivi. Za jedinicu se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 2.02.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.