Nedelja, 18/12 - Fudbal, Međunarodni, Svetsko prvenstvo
18/12Argentina vs FrancuskaDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
7 / 10 Ulog
15/12/2022 19:46
U velikom finalu Mundijala u Kataru sastaju se branilac titule Francuska i šampion Južne Amerike Argentina. Meč se igra na stadionu Lusail u nedelju u 16 časova.
Argentina

Lionel Mesi je dobio šansu da u smiraj fantastične karijere dođe do jedinog trofeja koji mu nedostaje. mao je sjajni fudbaler priliku da se popne na krov sveta u Brazilu 2014. godine ali su njega i \'\'Gaučose\'\' u finalu zaustavili Nemci. Ukoliko bi Argentinci pobedili Francusku i postali svetski šampioni, omaleni napadač postao bi, verovatno, najbolji fudbaler svih vremena. Motiva je napretek, samo treba biti \'\'čist u glavi\'\' u ovako važnom trenutku. \'\'Gaučosi\'\' su već vratili jedan dug iz Rusije, u polufinalu su zgromili Hrvatsku, selekciju koja ih je pobedila u grupnoj fazi prethodnog Mundijala. I Francuzi su im dužnici, još veći od \'\'Vatrenih\'\', s obzirom da su iz pre četiri godine eliminisali u osmini finala posle neverovatnog meča sa 4:3. Do polufinala sa Hrvatskom Argentina je izbacila Australiju u osmini i Holandiju u četvrtfinalu. Taj meč sa \'\'Lalama\'\' bio je i najteži ispit za Argentinu, ne računajući onaj senzacionalni poraz od Saudijske Arabije u prvom kolu grupne faze, za koji se ispostavilo da nije bio tragičan. Protiv Holandije su vodili sa 2:0, ali je Veghorst sa dva gola odveo meč u produžetke, kasnije i u penale. \'\'Gaučosi\'\' su bili uspešniji, ali sigurno da ne žele da im se ovakav scenario ponovi u finalu, pošto bi ti penali bili previše stresni. Selektor Lionel Skaloni ne može da računa samo na Papu Gomeza, dok se u tim, posle odrađene suspenzije zbog žutih kartona, vraćaju Montijel i Akunja.

Francuska

Ako iz ovog meča izađu kao pobednici, Francuzi će postati treća reprezentacija koja je odbranila naslov svetskog šampiona. Prvi su to uradili Italijani koji su Mundijal osvajali zaredom 1934. i četiri godine kasnije, a poslednji su to uradili Brazilci 1958. i 1962. godine. Znalo se i pre početka Svetskog prvenstva da su \'\'Trikolori\'\' jedni od najvećih favorita, ali sigurno da ih je poremetila povreda najboljeg igrača sveta za vu godinu, po izboru Frans fudbala, Karima Benzeme, neposredno pred prvi meč na Mundijalu. Ipak, i bez sjajnog centarfora \'\'Petlići\' imaju ubojit napad, što su pokazali Kilijan Mbape, Olivije Žiru i Antoan Grizman. Postoji mogućnost da se Benzema pojavi za ovaj finalni meč, Real je dao dozvolu, ali je veliko pitanje da li će Dešan rizikovati u finalu sa rovitim fudbalerom. U nokaut fazi Francuska je pobedila prvo Poljsku, onda Englesku u pravom fudbalskom klasiku u četvrfinalu, da bi u polufinalu, teže nego što rezultat govori, eliminisali najprijatnije iznenađenje selekciju Maroka. U grupi su doživeli jedan poraz, od Tunisa, ali je on stigao posle dve startne pobede nad Australijom i Danskom, pa ih neuspeh protiv Afrikanaca nije skupo koštao, a i selektor Dešan je odmorio neke igrače. U finalu neće biti Lukasa Ernandesa koji se povredio na početku prvog meča na Mundijalu, ali ga je uspešno zamenio rođeni brat, koji je stigao i da postigne gol u polufinalu. Bolesni su i Rabio i Koman, oni nisu igrali u polufinalu i sumnjamo da će se oporaviti za finale.

Predlog

Obe selekcije su po dva puta bile najbolje na planeti. Argentinci su to uradili prvi put 1978. kada su bili domaćini, a drugi put 1986. u Meksiku. I Francuska je do prvog trofeja došla na svom terenu, bilo je to 1998. a drugi put su najbolji bili pre četiri godine u Rusiji. Za razliku od Francuske koja je oba finala, u kojima je učestvovala, dobila, \'\'Gaučosi\'\' su tri puta gubili u završnoj predstavi. Na prvom Svetskom prvenstvu u Urugbaju 1930. onda i u Italiji 1990. i Brazilu 2014.godine, oba puta bolji od njih bili su Nemci sa po 1:0. Napad je bolji deo tima kod Francuske, ali Argentina ima Mesija i mladog Alvareza. Ako trijumfuju \'\'Gaučosi\'\' nema dileme da će Mesi biti najbolji igrač Mundijala, dok je ta titula rezervisana za Mbapea u slučaju pobede \'\'Trikolora\'\'. Ovo je četvrti duel na Mundijala između ove dve selekcije, prva dva dobili su Argentinci, ali su te pobede bile davno, 1930. i 1978. a Francuska je dobila onaj rolerkoster pre četiri godine sa 4:3 u osmini finala. Naš predlog je igra ogol-gol, a ko će pobediti, nek ostane neizvesno do poslednjih trenutaka ovog velikog meča. Za GG se u kladionici MaxBet dobija koeficijent 2.05.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.