Ponedeljak, 19/12 - Fudbal, Rumunija, Liga I
19/12Steaua Bukurešt vs Botoşani1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
18/12/2022 13:01
Taman je FCSB započeo seriju pobeda u prošlom kolu stigao je nepriatan poraz od lidera. Sada tim iz Bukurešta ima imperativ pobede protiv Botošanija u ponedeljak u 18 časova.
FCSB

Odlične igre bivše Steaue ostale su nenagrađene u meču sa Klužom. Pre derbija FCSB je imao pet uzastopnih trijumfa u rumunskoj ligi, uhvatio je priključak sa vodećim ekipama, ali nije uspeo na svom terenu da odoli aktuelnom šampionu. Kluž je slavio minimalnim rezultatom, ali je tom pobedom pobegao na devet bodova razlike FCSB-u, dok Farum ima čak deset više. Od borbe za titulu opet neće biti ništa, ali bi novi izlazak u Evropu trebalo da bde glavni cilj nekadašnjeg evropskog giganta i osvajača Kupa šampiona. Ove jeseni je FCSB igrao u grupnoj fazi Lige konferencija, ali su u grupi sa Vest Hemom, Anderlehtom i Silkeborgom osvojili samo dva boda.

Botošani

Gosti će teško do plej ofa u kome će igrati samo prvih šest timova nakon 30 kola.  Ostaće im borba za opstanak ali ne bi trebali da imaju neke veće probleme oko njegovog obezbeđivanja. Botošani nije pobedio na poslednjih sedam utakmica u prvenstvu, u tom intervalu su četiri puta remizirali i tri puta izgubili. Pred ovaj meč nalaze se na 13. mestu sa 21 bodom i eventualnim uspehom u prestonici mogli bi da napreduju dva mesta. Ipak, ovo je jedno od težih gostovanja, pa bi u Botošaniju sigurno bili prezadovoljni i s jednim osvojenim bodom.

Predlog

Botošani i FCSB su igrali pre deset dana u Kupu Rumunije. Domaćin je bio Botošani, a gosti iz Bukurešta su slavili sa 2:0. Taj meč došao je samo osam dana posle prvenstvenog na istom mestu, a i tada je slavio FCSB samo sa 3:2. Naravno da će FCSB opet pobediti, a za jedinicu se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent 1.40.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.