Utorak, 20/12 - Fudbal, Engleska, EFL Kup
20/12Sautempton vs Lincoln CityPoluvreme/Krajtip: 1/1
8 / 10 Ulog
18/12/2022 13:38
Za najbolje engleske timove odmor je završen. Pre nastavka prvenstva igraju se utakmice EFL kupa. Sautempton dočekuje Linkoln Siti u utorak u 20.45.
Sautempton

\'\'Sveci\'\' su na odmor, na koji elitni engleski ligaši nisu navikli, otišli sa tri uzastopna poraza. Sve to ih je dovelo u tešku situaciju i verujemo da im je pauza prijala da se presaberu i krenu ka obezbeđivanju opastanka jer više prekida neće biti kada se prvenstvo sledeće sedmice bude nastavilo. Posle 15 odigranih kola Sautempton je na pretposlednjem 19. mestu sa samo 12 osvojenih bodova. To ni najveći pesimisti nisu očekivali i pred timom iz južne luke je mnogo posle. Do nastavka Premijer lige imaju obavezu u EFL kupu, u osmini finala dočekuju ekipu Linkolna, tima koji nastupa u Ligi 1, trećem rangu, pa je to lepa prilika da se probiju meču osam najboljih u ovom takmičenju.

Linkoln Siti

Gosti nisu pauzirali već su igrali skoro bez prekida i za vreme održavanja Mundijala u Kataru. Doduše nisu igrali prošlog vikenda, njihov duel je odložen, pa su prethodni put na teren izlazili pre sedam dana u EFL Trofeju, jednom ne toliko važnom takmičenju. Što se tiče prvenstva, oni su u Ligi 1 na 14. mestu sa 27 bodova ali imaju šanse da se probiju do mesta koje vodi u plej-of. Da bi se to dogodilo u druoj polovini prvenstva moraju da igraju mnogo bolje nego što su to činili u ovih 20 utakmica. U EFL kupu su već izbacili tri ekipe, prvo Donkaster pa Berou i na kraju tim Bristol Siti, tim iz Čempionšipa. U prvenstvu su uzeli samo bod u dva prethodna kola, a nisu uspeli da postignu ni gol.

Predlog

Da nije bilo ovolike pauze, možda bi Linkoln i imao neke šanse na ovom gostovanju jer bi Sautempton izveo rezervni sastav i odmarao najbolje fudbalere. Sada će ovaj meč treneru Nejtanu Džonsu, čoveku koji je na klupu seo pred pauzu umesto Hazenhitla, poslužiti kao generalna probra za nastavak sezone i meč protiv Brajtona u ponedeljak, što će biti derbi juga Engleske. Naš predlog za ovaj meč je prelaz 1/1 sa kvotom 1.68 u kladionici CircusBet.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.