Četvrtak, 22/12 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
22/12Fenerbahçe vs PartizanUkupno pogodaka - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Manje 167.50
7 / 10 Ulog
20/12/2022 18:04
Posle pobede nad Anadolu Efesom, Partizan se sad sastaje sa drugim istanbulskim klubom, ovog puta u gostima. Meč u Ulker areni igra se u četvrtak u 20.30.
Fenerbahče

Posle sjajnog početka sezone kriza je stigla i u ekipu Fenera. Ipak, turski tim ima i opravdanje za loše partije i poraze u povredama važnih košarkaša. Međutim, koji pa to tim nema takvih problema ove sezone? Fenerbahče je, verobali ili ne, vezao četiri poraza, po dva u prvenstvu i Evroligi. U elitnom evropskom takmičenju gubili su od Olimpijakosa na strani i Baskonije na svom parketu. Onaj poraz u Pireju bio je katastrofalan i Grci su slavili čak sa 27 poena razlike. U domaćem prvenstvu tim Dimitrisa Itudisa gubio je od Turk Telekoma i nepoznatog Merkezefendija. U timu ponovo nije bilo snažnog centra Džanatana Motlija, čijih 14 poena i 5,5 skokova po meču sigurno nedostaju u Evroligi. Van stroja je i drugo letošnje pojačanje, Skoti Vilbekin, koji je do sada u Evroligi postizao 12,5 koševa prosečno. Vilbekin je bio na klupi protiv Merkezefendija i verovatno će igrati protiv Partizana, dok je sa Motlijem, bar se čini, situacija ozbiljnija. Možda će on morati na teren jer se povredio i drugi centar Toni Džekiri, koji mora na operaciju, pa je Itudis reagovao dovođenjem Kostasa Adetokumba, Janisovog brata, ali je pitanje da li će on moći da igra protiv Beograđana zbog papirologije.

Partizan

Pobeda nad Anadolu Efesom mogla bi da bude prekretnica u sezoni za ekipu Željka OBradovića. Ne samo da su crno-beli prekinuli niz od pet uzastopnih neuspeha u Evroligi, već su najzad dobili jednu neizvesnu završnicu, a ključnu trojku pogodio je Džejms Naneli, košarkaš koji je bio nekoliko puta tragičar u dosadašnjem delu sezone. Ipak, da je Partizan još uvek nestabilan pokazao je meč u ABA ligi protiv FMP-a. Igralo su crno-beli odlično skoro 35 minuta i onda umalo sve upropastili za poslednjih pet. Sa 27 razlike gosti su uspeli da se spuste na samo dva, da bi na kraju bilo 90:86. Dobra vest za Obradovića je odlična igra Alena Smailagića, pa Matijas Lesor više neće morati da igra po 35 minuta na svakom meču. Bitno je i da su centri Fenera povređeni, pa Partizan po prvi put mođe imati šiti roster pod koševima od neke ekipe. Avramović je ponovo povređen i na njegov povratak moraće da se sačeka još malo. Partizan sada ima 5 pobeda i 9 poraza, a meč u Istanbulu može da bude prilika da se dođe do druge gostujuće pobede ove sezone u Evroligi, posle trijumfa u OAKA areni protiv Panatinaikosa.

Predlog

Nije nepozanta činjenica da su Željko Obradović i Dimitris Itudis kumovi i treneri koji su sarađivali veoma dugo. Itudis je bio pomoćnik Obradoviću u Panatinaikosu, osvajali su zajedno Evroligu i jasno je da nema tajni među njima, pa neće biti ni iznenađenja. Fener je odličan na spoljnim pozicijama, ali i Partizan ima svoje adute. Biće ovo neizvestan meč, pa smatramo da neće biti previše poena. Granica je na 167,5 poena ukupno, a za manje od tog broja koeficijent u kladionici CircusBet iznosi 1.88.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.