Četvrtak, 22/12 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
22/12Baskonia Vitoria-Gasteiz vs Virtus Bologna1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
20/12/2022 18:24
Dve ekipe koje su u naletu u prethodnim sedmicama sastaju se u Vitoriji. Meč između Baskonije i Virtusa igra se u četvrtak u 20.30.
Baskonija

Baskijci su vezali osam pobeda, po četiri u Evroligi i ACB ligi. U elitnom evropskom takmičenju Baskonija je stigla do skora od 9 pobeda i 5 poraza i na deobi je 4. mesta sa ekipama Olimpijakosa i Real Madrida. Po pobedu više imaju Fener, Barsa i Monako. Da sve ovo iza Baskonije dobije na težini košarkaši ovog tima pobrinuli su se na dva poslednja meča u Evroligi, oba odigrana u Istanbulu. Prvo su savladali Anadolu Efes, a onda, posle dva dana i Fenerbahče, što sumnjamo da je nekom u skorijoj prošlosti pošlo za rukom. Istina, Fener je bio oslabljen, ali to ne umanjuje ovaj uspeh čete perspektivnog trenera Penjaroje. Ekipu predvodi bivši košarkaš Denvera Markus Hauard, on u Evroligi ubacuje više od 15 poena prosečno, a nešto više od 10 koševa po meču imaju i Darijus Tompson, Pijera Henri i Metju Kostelo. Odličnu partiju u pobedi nad Efesom odigrao je i srpski reprezentativac Vanja Marinković, koji je evropksom prvaku ubacio 18 poena.

Virtus

Veoma loše je startovao tim iz Bolonje u svojoj povratničkoj sezoni u Evroligi. Kako vreme odmiče drugi italijanski predstavnik igra sve bolje i trenutno je na 6 pobeda i 8 poraza, te se vratio u igru za plasman u plej-of. Serđo Skariolo radi dobar posao, a dve vezane pobede na svom parketu unele su novu dozu samopouzdanja kod iskusnog tima iz Bolonje. Virtus je u dva prethodna kola igrao kao domaćin, pobeđeni su Alba i Makabi, a za sada crno-beli imaju dve pobede na strani, onu iznenađujuću u Madridu protiv Reala i trijumf u italijanskom derbiju protiv oslabljene Olimpije u Milanu. ProtivIzraelaca najbolji je bio Miloš Teodosić sa 15 koševa i 6 asistencija. Isti broj poena ubacio je Heket, dok je dvocifren bio i Šengelija sa 12 koševa. Prosečno je najuspešniji i dalje Ife Lundberg koji jedini ima dvocifren prosek, mada je i on u padu i brzi će pasti ispod 10 poena po meču, koliko ima sada.

Predlog

Baskonija je ostavrila dve velike pobede i sigurno je da će imati veliku podrđku u ovom meču. Baskijci su favoriti protiv Virtusa, ali mora se uzeti u obzir da Italijani na klupi imaju trenera koji je sa desetkovanom Španijom stigao do zlata na Evrobasketu prošlog leta. Ipak, naš predlog je pobeda domaćina, a za jedinicu se u kladionici MaxBet dobija koeficijent 1.37.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.