Petak, 23/12 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
23/12Anadolu Efes vs PanathinaikosUkupno pogodaka - gost - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Više 77.50
7 / 10 Ulog
22/12/2022 14:43
Posle 14 odigranih kola aktuelni šampion Evrope tek je na 50% uspešnosti. Pobeda nad Panatinaikosom im je imperativ. Meč u Sinan Erdem Areni igra se u petak u 18.30.
Anadolu Efes

Da su \'\'Pivari\'\' daleko od šampionskog tima znalo se još pre gostovanja u beogradskoj Areni. Tri dana pre poraza od Partizana Anadolu Efes je izgubio na gostovanju kod Baskonije u Vitoriji i pokazao izezenu ranjivost, posebno u odbrani. I dalje se strpljivo čeka povratak Šejna Larkina koji još nije zaigrao u novoj sezoni, pošto se povredio na Eurobasketu u septembru. Vil Klajburn je uspeo da nadoknadi njegove poene, ali je bivšem igraču CSKA i Vasi Miciću potrebna pomoć i ostalih košarkaša. U Beogradu je zablistao Rodrig Bobua koji je ubacio čak 30 koševa, odličan je bio i Žižić sa 20, ali su podbacile glavne haubice, Micić sa 14 i Klajburn sa samo 7 ubačenih poena. Atamana može da raduej igra hrvatskog centra Ante Žižića pogotovo jer Efes nema dobar učiank pod koševima i doprinos Tibora Plajsa i Brajana Danstona je stvarno minimalan.

Panatinaikos

\'\'Zeleni\'\' u prvih pet, šest kola i ovi sada potpuno su različiti timovi. Još uvek je Panatinaikos van zone plej-ofa, ali je, za razliku od prethodne sezone, ozbiljan kandidat za četvrtfinale. Trenutni skor je 6 pobeda i 8 poraza, ali su u prošloj sedmici imali dva teška gostovaja u Španiji i oba izgubili. Bili su jako blizu trijumfa u Vitoriji, pali su tek u produžetku, dok su protiv Barse u Blau Grani uspevali da se drže do samog kraja, pa su imali samo poen minusa u finišu meča. Dolazak fantastičnog Dvejna Bejkona unapredio je ekipu u ofanzivnom smislu, ali i oporavak od povrede plejmejkera Nejta Voltersa. Sada Dejan Radonjić ima širinu u napadu i nije čudo što Panatinaikos u proseku daje više od 80 koševa u EVroligi, što ranije nikad nije bio slučaj. Najefikasniji je Bejkon sa više od 20 poena u proseku, slede Derik Vilijams sa 15, Volters sa gotovo 10 i Grigonis i Ponitka sa više od 9 poena po meču.

Predlog

Efes je u situaciji da mora da pobedi, ali i Grci dolaze po trijumf, posebno nakon dva vezana poraza. Domaćin ne igra toliko čvrstu odbranu i, pre svega, uzda se u napadački potencijal trilinga Micić-Klajburn- Bobua. Ne sumnjamo da će Atamanov tim postići dosta koševa, ali smatramo da će to uraditi i gosti. Naš predlog je gost daje više poena od ponuđene granice, a ona je u kladionici Meridianebt na 77,5 koševa. Za (+) poene Panatinaikosa dobija se koeficijent 1.92.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.