Petak, 23/12 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
23/12Milano vs AS Monaco1X2tip: 2
8 / 10 Ulog
22/12/2022 15:02
Milanezi su prekinuli seriju poraza na najtežem mestu, u paklu Pionira. Sada im sledi okršaj sa Monakom na svom parketu u petak u 20.30.
Olimpija Milano

Ako neko treba da se žali na zlehudu sudbinu to je trener Olimpije Etore Mesina. Tim iz grada mode odlično je započeo sezonu, najavio bisoke domete, ali su ga onda povrede desetkovale. Jedan po jedan iz stroja su ispadali oni najbolji, a i dalje su van tima Šejvon Šilds i Kevin Pengos, dvojica ponajboljih igrača italijanskog tima. Devet uzastopnih poraza imala je Olimpija pred dolazak u Beograd gde ih je čekala Crvena zvezda koja je vezala šest pobeda. Male su se šanse davale gostima, ali su oni tada pokazali sav svoj potencijal, i najviše zahvaljujući bivšem igraču Zvezde, Biliju Beronu, slavili zasluženu pobedu. Nije samo odlični američki šuter bio na visini zadatka, već su to bili i odlični centar Brendon Dejvis i Devon Hol, bek koji je sve iznenadio na startu meča. Možda je podbacio Timoti LUvavu, koji je doveden da odmeni povređene košarkaše, ali je on rano nakupio lične greške.

Monako

Tim iz \'\'Kneževine\'\' nalazi se na deobi prvog mesta sa ekipama Barselone i Fenerbahčea. Sva tri tima imaju skor od 10 pobeda i 4 poraza, što samo još jednom potvrđuje konstataciju da je ovogodišnja Evroliga izjednačenija nego ikad. Monako je u prethodnoj sedmici igrao dva meča na svom parketu i iskazao neočekivane slabosti. Prvo su izgubili od Barselone u direktnom duelu za prvu poziciju, a onda su na jedvite jade savladali poslednjeplasiranu Albu, tim koji je došao u Monte Karlo sa deset uzastopnih poraza. Da takvi rezultati nisu bili slučajni potvrdilo se u utakmici francuske lige odigranoj prethodnog vikenda u kome je Monako poražen od nepoznatog Le Portela. Saša Obradović ima razloga za brigu, posebno od povrede Džordana Lojda, koga neće biti ni na gostovanju u Milanu. Majk Džejms je odigrao slabo protiv Albe, a meč su izneli Alfa Dijalo i Džerom Blosomgem, od kojih se to baš i nije očekivalo. Od glavnih uzdanica solidan je bio samo Eli Okobo.

Predlog

POsle pobede u Beogradu Olimpija je izgubila u Palakanestru od Trenta, što pokazuje da su još daleko odželjene forme. Od Monaka ne znate šta možete da očekujete, oni pobede Real u Madridu, a onda umalo da se okliznu protiv Albe u Monte Karlu. Ipak, Monako nam deluje konstantnije i očekujemo da pobede u Milanu i ostanu na vrhu tabele Evrolige. Za dvojku se u kladionici MaxBet dobija koeficijent koji iznosi 1.85.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.