Subota, 24/12 - Fudbal, Izrael, Ligat ha'AL
24/12Hapoel Be'er Sheva vs Beitar Jerusalem1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
23/12/2022 18:44
Trećeplasirani tim izraelskog šampionata favorit je u duelu sa ekipom iz Jerusalima. Meč u Ber Ševi igra se u subotu u 18 časova.
Hapoel Ber Ševa

Tek je započela druga polovina regularnog dela prvenstva u Izraelu a već se vidi ko su pretendenti za naslov. U vođstvu je Makabi iz Haife, tim koji je oduševio u Ligi šampiona jesenas, dok su mu glavni konkurenti imenjak iz Tel Aviva i Hapoel iz Ber Ševe, dok su svi ostali već dosta iza. Hapoel Bez Ševa ima 32 boda, koliko i Makabi iz Tel Aviva i ove ekipe zapstaju četiri boda za liderom i aktuelnim šampionom. Prvenstvo je zbog Mundijala prekinuto sredinom novembra ali su se igrali kupovi. Šampionat je nastavljen utakmicama 14. kola a Hapoel je pre sedam dana kao gost minimalnim rezultatom pobedio Ašdod golom u finišu utakmice. Strelac za tri važna boda bio je Rotam Hatuel.

Beitar Jerusalim

Gosti iz Jerusalima su na granici plasmana u plej-of. Trenutno su sedmi sa 16 bodova, samo jednim manje od Ašdoda na šestoj poziciji. Posle 26 kola u regularnom delu prvenstva liga se deli na dva dela, prvih šest timova igra plej-of za titulu i plasman u evropska takmičenja, dokse ostalih osam bori za opstanak. Za Beitar je jako važno da se nađu u gornjem delu i da budu u doigravanju za titulu, mada nemaju realne izglede da do nje i dođu. Na pauzu su otišli pobedom nad Sakhinom a nastavili su u istom ritmu s obzirom da su ubedljivo slavili protiv Netanje prošle sedmice sa čak 6:3. To je bio najefikasniji duel u ovom prvenstvu u izraelskoj elitnoj diviziji sa devet postignutih golova.

Predlog

Sam pogled na tabelu kazuje nam da su domaći veliki favoriti. U prvih 14 kola Hapoel Ber Ševa je pobedio čak 10 puta dok su im po dva meča okončana porazima i remijima. U prvom delu sezone u Jerusalimu Hapoel je bio više nego ubedljiv i slavio sa čak 5:0. Taj rezultat bio je malo iznenađenje, ali se radilo o startu prvenstva. Ne očekujemo tako ubedljivu pobedu Hapoela sada, ali svakako da će oni upisati nova tri boda. Za jedinicu se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent 1.45.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.