Nedelja, 25/12 - Fudbal, Turska, Superliga
25/12Adana Demirspor vs Fatih Karagümrük1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
23/12/2022 18:59
Domaći tim je najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toga prvenstva u turskoj Super ligi. Meč sa Karagumrukom igra se u nedleju sa početkom u 11.30.
Adana Demirspor

Ekipa iz Adane nije osetila gorčinu poraza u prvenstvenim okršajima još od kraja avgusta. Tada su poraženi od Fenerbahčea i to im je jedini neuspeh u 13 odigranih kola u Super ligi Turske. Adana Demirspor igra iznad svih očekivanja, nalazi se na trećem mestu sa 24 boda, tri manje od Galtasaraja i pet od lidera Fenerbahčea, s tim da ima meč manje odigran kao i vodeći dvojac koji čine turski velikani. Pored tog jednog poraza Adana ima po 6 pobeda i remija, a na domaćem terenu im je učinak tri trijumfa i dva nerešena rezultata. Ovo im je tek šesti meč na svom terenu, do sada su na pet odigranih primili samo tri gola, dok su postigli ukupno 8. Zanimljivo je da su efikasniji kada gostuju, na 8 mečeva dali su 16 golova, dva po utakmici, ali su znatno više i primili.

Karagumruk

Gosti su pred ovo kolo na 15. poziciji, samo jedno mesto iznda zone ispadanja. Ovo im je teek druga sezona u turskoj elitnoj ligi, a prethodnu su završili na osličnom 8. mestu, čak su bili bolje plasirani od Adane sa kojom se sada sastaju. Pred odlazak na pauzu Karagumruk je imao tri vezana meča bez pobede, posle dva poraza od Galate i Antalije remizirali su sa Gaciantepom 3:3. Na ta tri meča mreža im se tresla čak devet puta, a oni i jesu tim koji je primio najviće golova u dosadašnjem delu sezone, čak 27 na 13 odigranih utakmica. Prošle sezone su u Adani doživeli ubedljiv poraz, bilo je 5:0 za Demirspor prošlog januara, ali treba reći da su vrlo ubedljivo dobili meč sa istim rivalom na svom terenu prethodne jeseni, tada je bilo 4:0 za Karagumruk.

Predlog

Verujemo da će domaćin nastaviti sa dobrim igrama, ali sumnjamo da mogu da izdrže trku sa Fenerom i Galatom. Ipak, od Karagumruka su bolji i treba očekivati pobedu i pored činjenice da je Adana ispala iz Kupa pre nekoliko dana porazom od Rizespora nakon penala. Za jedinicu se u kaldionici MaxBet dobija koeficijent koji iznosi 1.73.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.