Četvrtak, 29/12 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
29/12Baskonia Vitoria-Gasteiz vs Real MadridUkupno pogodaka - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Više 163.50
8 / 10 Ulog
28/12/2022 19:14
Novo kolo u Evroligi otvara španski duel u Vitoriji. Baskonija dočekuje vicešampiona Evrope Real iz Madrida. Meč je na programu u četvrtak u 19 časova.
Baskonija

Baskijci su jedno od najprijatnijih, ako ne i najprijatnije iznenađenje u dosadašnjem delu sezone. Baskonija je na deobi prvog mesta sa još četiri ekipe a sve imaju po 10 poeba i 5 poraza. Ovaj tim je u seriji od deset uzastopnih pobeda, što u ACB ligi, što u Evroligi. Poslednji put su izgubili od Barselone još pre više od mesec dana. Videćemo mogu li da decembra učine perfektnim i okončaju ga bez poraza. U timu trenera Penjaroje i dalje odskače Markus Hauard, ali bivšeg igrača Denvera sve više \'\'ugrožavaju\'\' Darijus Tompson, Maik Kotsar i Pijera Henri, kao i sve bolji Vanja Marinković. U prošlom kolu Baskonija je pobedila Virtus ali je pravu stvar uradila u dva kola pre toga kada je za samo tri dana slavila dva puta u Istanbulu, prvo protiv Efesa a onda i Fenerbahčea.

Real Madrid

Madriđani igraju izuzetno lepu košarku za gledanje. Napadi traju kratko, postižu mnogo koševa, ali dosta i primaju. Igrom diriguju dvojica veterana Serhio Ljulj i Ćaćo Rodrigez, ali su glavne uzdanice trenea Matea Ćisa Džanan Musa, Gabrijel Dek i Valter Tavares. Bosanski reprezentativac ubacuje prosečno 15,7 poena, Argentinac je na 12,7 dok je centar sa Zelenortskih Ostrva na 11,3, ali uz 6,8 skokova po meču u Evroligi. Ima u timu iz španske prestonice i drugih opasnih igrača, pre svih to je Mario Hezonja, ali i Geršon Jabusele. Real je lako pobedio Asvel u prošlom kolu i tako se malo iskupio za neočekivan poraz u Kaunasu od Žalgirisa. Sada su na učinku od 10 pobeda i 5 poraza, kao i Baskonija, Barselona, Monako i Fenerbahče.

Predlog

Ove jeseni su se Baskonija i Real već sastajali. Bilo je to u okviru ACB lige, meč je takođe igran u Vitoriji a dobio ga je domaći tim sa 88:82. I sada očekujemo neizvestan meč, ali nam je najsigurnija igra na poene kojih bi ponovo moglo da bude baš dosta. Oba tima su potentna u napadu i verujemo da će ukupan broj koševa prebaciti granicu od 163,5. Za (+) poene ukupno kvota u kladionici Mozzartbet iznosi 1.90.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.