Četvrtak, 29/12 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
29/12Maccabi Tel Aviv vs Anadolu EfesUkupno pogodaka - gost - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Više 82.50
9 / 10 Ulog
28/12/2022 19:47
Makabi ulazi oslabljen u duel sa aktuelnim šampionom Evrope. Meč u Tel Avivu igra se u četvrtak u 20.05.
Makabi Tel Aviv

\'\'Ponos Izraela\'\' uspeo je da dobije dve od prethodne tri utakmice na strani i to su mu bile prve ovosezonske pobede u Evroligi van Tel Aviva. Međutim ne ide sve po planu. Makabi je odlično pojačao prošlog leta ali još uvek sa sigurnošću ne može da tvrdi ni da će u četvrtfinale, a ne na Fajnal for, što je bio proklamovan cilj pred početak takmičenja. Pojačanja, barem ona najzvučnija, opravdala su očekivanja. Lorenco Braun i Vejd Boldvin su najbolji igrači tima, ali samo ako gledamo njihov napadački učinak. Uglavnom u Makabiju svi igraju jednosmerno, odlično u napadu i mnogo slabije u odbrani, a tako se ne dolazi na vrh Evrope iako je Efes pokazao da je i to moguće. Sada je van stroja Boldvin, on ima povredu mišića i dugo ga nema u timu, a njemu se prključio i centar Aleks Pojtres. Pod koševima će sada više prostora dobiti Džoš Nibo i Roman Sorkin.Videćemo da li Darun Hilijard i Bonzi Kolson mogu da nadimeste učinak Boldvina u narednim utakmicama.

Anadolu Efes

Dosta promenjivo igraju \'\'Pivari\'\' od starta sezone. Imali su odličnih partija ali i dosta neočekivanih poraza. Ipak, čini nam se da Ergin Ataman zna šta radi, da polako tempira formu za ono najvažnije, a to je doigravanje. Još uvek se čeka povratak Šejna Larkina koga nema od početka sezona s obzirom da se povredio još na Evrobasketu u dresu selekcije Turske. Vođe ovog tima su Vasilije Micić i novajlija Vil Klajburn, ali po učinku im je sve bliži i, u poslednje vreme, odlični Rodrig Bobua. Efes je lako pobedio Panatinaikos u prethodnom kolu čime je prekinuo niz od dva uzastopna poraza u Evroligi. U meč sa Makabije ulaze, ipak, posle poraza, i to protiv najvećeg rivala Fenerbahčea u prvenstvu Turske. Taj meč su izgubili u produžetku mada su u poslednjih deset minuta uspeli da nadoknade 20 poena minusa.

Predlog

Makabi i Anadolu Efes su jedan do drugoga na tabeli, imaju skor od 8 pobeda i 7 poraza i zajedno sa Žalgirisom i Crvenom zvezdom su na granici plje-ofa. Zbog koš razlike oni su ispred Litvanaca i Zvezde, ali u slučaju istog broja bodova na kraju ligaškog dela gledaće se međusobni učinak. Oba tima su pretežno napadački nastrojena, mada umeju da zategnu odbranu kada treba. Efes ima mnogo poena u rukama svojih košarkaša i verujemo da će na ovom meču imati svoj dan i ubaciti više poena od granice, a ona je za poene gostiju na 82,5 u kladionici CircusBet sa kvotom 1.84 za (+).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.