Petak, 30/12 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
30/12Crvena Zvezda vs FC BarcelonaUkupno pogodaka - domaćin - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Manje 75.50
9 / 10 Ulog
28/12/2022 20:07
Pravi spektakl očekuje nas u hali \'\'Aleksandar Nikolić\'\'. Zvezda dočekuje Barselonu, a utakmica se igra u petak u 19 časova.
Crvena zvezda

Dolaskom Fakunda Kampaca Zvezda je postala ozbiljan kandidat ne samo za plej-of, već i za fajnal-for. Sve se promenilo u trenutku kada je stigao trener Duško Ivanović, a angažovan Luka Vildoza. Dolazak još jednog Argentinca u potpunosti je promenio raspoloženje i apatiju, koja je vladala u jednom trenutku, pretvorio u euforiju. Da su igrači puni samopouzdanja videlo se prošle sedmice u Pireju. Mada je Olimpijakos jedan od najboljih timova u Evroligi i pored činjenice da je vodio većim delom meča, Zvezda se nije predavala i na kraju je stigla do velike pobede, najveće u dosadašnjem delu sezone. Tim trijumfom je poništen prethodni poraz od Olimpije u Beogradu, jedini od kada je Ivanović seo na klupu. Govori se o još po nekom pojačanju, osebno pod koševima s obzirom da je povređen centar Hasan Martin. Zvezdu vode Nemanja Nedović i Luka Vildoza, ali sve veći učinak imaju Mitrović, Dobrić i Petrušev. Čini se da je jedino iz forme ispao Ben Bentil, košarkaš koji je bio odličan na početku sezone.

Barselona

Katalonci su uspeli da i bez Nikole Mirotića budu u vrhu tabele i sada bi trebalo da krenu u osvajanje prvog mesta. Pomalo neočekivano su ostavili bodove u Valensiji prošle sedmice, ali je liga duga i biće sigurno još iznenađenja. Mirotić je odmah zaigrao odlično, naturalizovani Crnigorac na pet odigranih utakmica ima prosek od 15,2 poena i skoro 5 skokova po meču u Evroligi. Nikolas Laprovitola sada je drugi po učinku, ali ne treba zaboraviti da je Argentinac bio glavna poluga u Jasikevičijusovom timu kada Mirotića nije bilo u sastavu. Ostali takođe odrađuju svoj posao, Veseli, Šanli, Tobi i da Silva pod koševima, a Satoranski, Kurik, Jokubaitis i Abrines na sposljni pozicijama. Ne zaboravimo ni bivšeg kapitena Zvezde Nikolu Kalinića.

Predlog

Barsa igra fantastičnu odbranu, najbolju u Evroligi, ali je i Zvezda znatno popravila taj segment od dolaska Ivanovića. Možda crven-beli ne igraju defanzivno kao kod Radonjića, ali je i dalje to tim koji može sastaviti petroku koja će zatvoriti sve prilaze svom košu. Nažalost, takva petorka nije u napadu previše potentna, pa je na crnogorskom stručnjaku da nađe balans, što on, za sada, sa uspehom čini. Neće ovo biti meč sa mnogo koševa Zvezda treba da traži trijumf u malom broju primljenih poena pošto smatramo da ih neće postići više od granice koja je u kladionici CircusBet na 75,5. Za (-) poene domaćina kvota je 1.85.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.