Petak, 30/12 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
30/12Panathinaikos vs Olympiakos Piraeus1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
28/12/2022 20:31
Prvi evroligaški duel ove sezone između grćkih večitih rivala igra se u OAKA Areni u petak u 20 časova.
Panatinaikos

\'\'Zeleni\'\' su doživeli tri vezana poraza u Evroligi i to sva tri na strani. Taman je tim Dejana Radonjića ustalio formu dolaskom Dvejna Bejkona i oporavkom Nejta Voltersa, morali su na uzastopna gostovanja kod Valensije, Barselone i Efesa. Na prvom meču izgubili su u produžetku, kod Barse su se dobro držali do samog kraja, ali su u Istanbulu odigrali najslabije. Ne znamo da li je to nagoveštaj pada forme, ali je ovo meč koji moraju da dobiju, pa će im navijači oprostiti sve prethodne poraze. Bejkon i dalje drži odličan prosek od preko 20 poena po meču, Derik Vilijams je na 14,7, a blizu dvocifrenog učinka su Marijus Grigonis i dvojica plejmejkera Nejt Volters i Paris Li. Pod koševima Pao ima problema i mnogo toga zavisi od raspoloženja Papajanisa koji uz 7 poena ima i 6 skokova u proseku.

Olimpijakos

Poraz od Zvezde u Dvorani Mira i prijateljstva bio je hladan tuš za Olimpijakos. Umesto da gradski derbi dočekaju kao lider Evrolige, oni su to sada sa još četiri tima. Takmičenje je dugo, još nije ni polovina prošla i biće prilike da se sve ispravi. Problem je to što nam se čini da Pirejci igraju slabije nego na početku sezone i dva vezana poraza od Asvela i Zvezde sigurno nisu nešto što se planiralo. Sašu Vezenkova su crveno-beli zaustavili i tu je možda i ležao ključ trijumfa, ali se bugarski reprezentativac i dalje drži na preko 19 poena po meču. Kostas Slukas ima 12,7, a još je samo Larencakis na 9,8 koševa. Ostali imaju slab prsek, ali se u timu Jorkosa Barcokasa zna ko šta radi i ko treba da probacuje loptu kroz obruč a ko da igra fanatičnu odbranu. Ipak, ko potceni Papanikolaua, Mekisika, Volkapa, Bolomboja ili Tarika Bleka, može se opeći. Problem će u narednom periodu biti izostanak Mustafe Fala.

Predlog

Pre 25 dana ove dve ekipe su se sastale u prvenstvu Grčke u Pireju i Olimpijakos je slavio sa 68:66. U tom trenutku su oba tima bila u mnogo boljoj formi nego sada, Domaći teren u okršaju ova dva rivala je velika prednost, gostujućih navijača nema, pa je i sada, bar po nama, Panatinaikos u prednosti. Biće neizvesno, ali očekujemo pobedu domaćina. Za jedinicu se u kaldionici Meridianbet dobija koeficijent 1.97.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.